Majestic Princess

29 Απριλίου 2017 ♦  Το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους κόμβους για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, έχει επιλέξει για hοme porting (αποεπιβάσεις επιβατών τουριστών) για φέτος το καλοκαίρι, με δύο κρουαζιερόπλοιά της, η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Carnival Corporation & plc.

Έτσι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess της εταιρείας θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 30 Απριλίου και στις 7 Μαΐου, δύο κρουαζιέρες με προσέγγιση και σε ελληνικά νησιά με αφιξοαναχώρηση επιβατών της από το λιμάνι του Πειραιά .

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία, καθώς στα έσοδα από τους επισκέπτες, περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοχεία, οι εκδρομές, αλλά και οι αγορές τόσο στα λιμάνια έναρξης όσο και επιβίβασης.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess έκανε το πρώτο του ταξίδι στις αρχές του μήνα στις 4 Απριλίου από τη Ρώμη και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει συνολικά 3 κρουαζιέρες με αφετηρία τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη.

Η πέμπτη κρουαζιέρα του πλοίου θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, αύριο Κυριακή 30/04 με κατεύθυνση το Κατάκολο, το Κότορ (Μαυροβούνιο) τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Χίο και επιστροφή στον Πειραιά.

Θα ακολουθήσει ακόμη μια κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση τη Σαντορίνη, το Κότορ, τη Μεσίνα (Ιταλία) τη Νάπολη και κατάληξη στη Βαρκελώνη.

Στις 21 Μαΐου το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει στη Ρώμη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κίνα. όπου εκεί θα πραγματοποιεί μικρές κρουαζιέρες εντός της κινεζικής επικράτειας.

Με αφορμή την αυριανή αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά η διοίκηση του ΟΛΠ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση όπου θα επιδοθεί τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο του πλοίου και σε στελέχη του πρακτορείου amphitrion group (πράκτορας της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα).

Το Majestic Princess ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (Fincantieri Cantieri Navali Italiani, Monfalcone) έχει μήκος 330 μέτρα, ύψος 66 μέτρα, πλάτος 47 μέτρα και διαθέτει 20 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει 3.560 επιβάτες και έχει 1.780 καμπίνες, 1.438 με μπαλκόνι, 35 σουίτες, 368 μίνι σουίτες, 313 deluxe μπαλκόνια, 692 standard μπαλκόνια, 334 εσωτερικές καμπίνες και 38 καμπίνες για ΑΜΕΑ (30 μπαλκόνια/8 εσωτερικές

Ο Πειραιάς home porting και για το Royal Princess

Πάντως η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά ως home porting για κρουαζιέρες από την αμερικανική εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet δεν σταματά καθώς το καλοκαίρι θα συνεχιστεί με το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» που αντιπροσωπεύει επίσης στην Ελλάδα η amphitrion group.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιo έχει επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά για home porting τις ημερομηνίες 10 Ιουνίου, 8 Ιουλίου και 20 Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το «Royal Princess» θα πραγματοποιεί το ίδιο δρομολόγιο που έκανε το MajesticPrincess με διαφορετική σειρά.

H χρονιά φέτος για την ελληνική αγορά έχει πολύ θετικά σημάδια ανάκαμψης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπορική διευθύντρια της amphitrion group Σύλβια Καλαμπούκη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας καθώς στα πλάνα τους βρίσκονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα ελληνικά λιμάνια.

Η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet ιδρύθηκε το 1965 και έχει έδρα τη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας. Μητρική της εταιρεία είναι η Carnival Corporation & plc και έχει 18 πλοία: Caribbean Princess, Coral Princess, Crown Princess, Dawn Princess, Diamond Princess, Emerald Princess, Golden Princess, Grand Princess, Island Princess, Ocean Princess, Pacific Princess, Royal Princess, Ruby Princess, Sapphire Princess, Sea Princess, Star Princess, Sun Princess, Regal Princess (2014), Majestic Princess (2017). Ο ετήσιος αριθμός των επιβατών της είναι 1,7 εκατομμύρια, με προσεγγίσεις πλοίων της σε πάνω από 300 διεθνή λιμάνια

Πάρης Τσιριγώτης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  31 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα κρυπτονομίσματα πλέον απασχολούν πολλές κυβερνήσεις και

  Read More
 • Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  28 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Κάτω από τη βασική αντίσταση των 51.000

  Read More
 • Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του

  Read More
 • 2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Η έκθεση της The Block Research συγκεντρώνει

  Read More
 • Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Οι εξορύκτες bitcoin κατά τη διάρκεια του

  Read More
 • Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα ETFs και τα άλλα επενδυτικά σχήματα

  Read More
 • Michael Saylor

  Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, "βλέπει" την τιμή του bitcoin στα 6 εκατομμύρια δολάρια ...κάποια στιγμή

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Περισσότερα από 9.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) bitcoin

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2