Majestic Princess

29 Απριλίου 2017 ♦  Το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους κόμβους για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, έχει επιλέξει για hοme porting (αποεπιβάσεις επιβατών τουριστών) για φέτος το καλοκαίρι, με δύο κρουαζιερόπλοιά της, η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Carnival Corporation & plc.

Έτσι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess της εταιρείας θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 30 Απριλίου και στις 7 Μαΐου, δύο κρουαζιέρες με προσέγγιση και σε ελληνικά νησιά με αφιξοαναχώρηση επιβατών της από το λιμάνι του Πειραιά .

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία, καθώς στα έσοδα από τους επισκέπτες, περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοχεία, οι εκδρομές, αλλά και οι αγορές τόσο στα λιμάνια έναρξης όσο και επιβίβασης.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess έκανε το πρώτο του ταξίδι στις αρχές του μήνα στις 4 Απριλίου από τη Ρώμη και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει συνολικά 3 κρουαζιέρες με αφετηρία τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη.

Η πέμπτη κρουαζιέρα του πλοίου θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, αύριο Κυριακή 30/04 με κατεύθυνση το Κατάκολο, το Κότορ (Μαυροβούνιο) τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Χίο και επιστροφή στον Πειραιά.

Θα ακολουθήσει ακόμη μια κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση τη Σαντορίνη, το Κότορ, τη Μεσίνα (Ιταλία) τη Νάπολη και κατάληξη στη Βαρκελώνη.

Στις 21 Μαΐου το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει στη Ρώμη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κίνα. όπου εκεί θα πραγματοποιεί μικρές κρουαζιέρες εντός της κινεζικής επικράτειας.

Με αφορμή την αυριανή αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά η διοίκηση του ΟΛΠ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση όπου θα επιδοθεί τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο του πλοίου και σε στελέχη του πρακτορείου amphitrion group (πράκτορας της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα).

Το Majestic Princess ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (Fincantieri Cantieri Navali Italiani, Monfalcone) έχει μήκος 330 μέτρα, ύψος 66 μέτρα, πλάτος 47 μέτρα και διαθέτει 20 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει 3.560 επιβάτες και έχει 1.780 καμπίνες, 1.438 με μπαλκόνι, 35 σουίτες, 368 μίνι σουίτες, 313 deluxe μπαλκόνια, 692 standard μπαλκόνια, 334 εσωτερικές καμπίνες και 38 καμπίνες για ΑΜΕΑ (30 μπαλκόνια/8 εσωτερικές

Ο Πειραιάς home porting και για το Royal Princess

Πάντως η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά ως home porting για κρουαζιέρες από την αμερικανική εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet δεν σταματά καθώς το καλοκαίρι θα συνεχιστεί με το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» που αντιπροσωπεύει επίσης στην Ελλάδα η amphitrion group.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιo έχει επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά για home porting τις ημερομηνίες 10 Ιουνίου, 8 Ιουλίου και 20 Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το «Royal Princess» θα πραγματοποιεί το ίδιο δρομολόγιο που έκανε το MajesticPrincess με διαφορετική σειρά.

H χρονιά φέτος για την ελληνική αγορά έχει πολύ θετικά σημάδια ανάκαμψης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπορική διευθύντρια της amphitrion group Σύλβια Καλαμπούκη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας καθώς στα πλάνα τους βρίσκονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα ελληνικά λιμάνια.

Η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet ιδρύθηκε το 1965 και έχει έδρα τη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας. Μητρική της εταιρεία είναι η Carnival Corporation & plc και έχει 18 πλοία: Caribbean Princess, Coral Princess, Crown Princess, Dawn Princess, Diamond Princess, Emerald Princess, Golden Princess, Grand Princess, Island Princess, Ocean Princess, Pacific Princess, Royal Princess, Ruby Princess, Sapphire Princess, Sea Princess, Star Princess, Sun Princess, Regal Princess (2014), Majestic Princess (2017). Ο ετήσιος αριθμός των επιβατών της είναι 1,7 εκατομμύρια, με προσεγγίσεις πλοίων της σε πάνω από 300 διεθνή λιμάνια

Πάρης Τσιριγώτης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2