Majestic Princess

29 Απριλίου 2017 ♦  Το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους κόμβους για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, έχει επιλέξει για hοme porting (αποεπιβάσεις επιβατών τουριστών) για φέτος το καλοκαίρι, με δύο κρουαζιερόπλοιά της, η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Carnival Corporation & plc.

Έτσι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess της εταιρείας θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 30 Απριλίου και στις 7 Μαΐου, δύο κρουαζιέρες με προσέγγιση και σε ελληνικά νησιά με αφιξοαναχώρηση επιβατών της από το λιμάνι του Πειραιά .

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία, καθώς στα έσοδα από τους επισκέπτες, περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοχεία, οι εκδρομές, αλλά και οι αγορές τόσο στα λιμάνια έναρξης όσο και επιβίβασης.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess έκανε το πρώτο του ταξίδι στις αρχές του μήνα στις 4 Απριλίου από τη Ρώμη και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει συνολικά 3 κρουαζιέρες με αφετηρία τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη.

Η πέμπτη κρουαζιέρα του πλοίου θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, αύριο Κυριακή 30/04 με κατεύθυνση το Κατάκολο, το Κότορ (Μαυροβούνιο) τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Χίο και επιστροφή στον Πειραιά.

Θα ακολουθήσει ακόμη μια κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση τη Σαντορίνη, το Κότορ, τη Μεσίνα (Ιταλία) τη Νάπολη και κατάληξη στη Βαρκελώνη.

Στις 21 Μαΐου το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει στη Ρώμη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κίνα. όπου εκεί θα πραγματοποιεί μικρές κρουαζιέρες εντός της κινεζικής επικράτειας.

Με αφορμή την αυριανή αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά η διοίκηση του ΟΛΠ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση όπου θα επιδοθεί τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο του πλοίου και σε στελέχη του πρακτορείου amphitrion group (πράκτορας της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα).

Το Majestic Princess ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (Fincantieri Cantieri Navali Italiani, Monfalcone) έχει μήκος 330 μέτρα, ύψος 66 μέτρα, πλάτος 47 μέτρα και διαθέτει 20 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει 3.560 επιβάτες και έχει 1.780 καμπίνες, 1.438 με μπαλκόνι, 35 σουίτες, 368 μίνι σουίτες, 313 deluxe μπαλκόνια, 692 standard μπαλκόνια, 334 εσωτερικές καμπίνες και 38 καμπίνες για ΑΜΕΑ (30 μπαλκόνια/8 εσωτερικές

Ο Πειραιάς home porting και για το Royal Princess

Πάντως η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά ως home porting για κρουαζιέρες από την αμερικανική εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet δεν σταματά καθώς το καλοκαίρι θα συνεχιστεί με το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» που αντιπροσωπεύει επίσης στην Ελλάδα η amphitrion group.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιo έχει επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά για home porting τις ημερομηνίες 10 Ιουνίου, 8 Ιουλίου και 20 Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το «Royal Princess» θα πραγματοποιεί το ίδιο δρομολόγιο που έκανε το MajesticPrincess με διαφορετική σειρά.

H χρονιά φέτος για την ελληνική αγορά έχει πολύ θετικά σημάδια ανάκαμψης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπορική διευθύντρια της amphitrion group Σύλβια Καλαμπούκη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας καθώς στα πλάνα τους βρίσκονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα ελληνικά λιμάνια.

Η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet ιδρύθηκε το 1965 και έχει έδρα τη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας. Μητρική της εταιρεία είναι η Carnival Corporation & plc και έχει 18 πλοία: Caribbean Princess, Coral Princess, Crown Princess, Dawn Princess, Diamond Princess, Emerald Princess, Golden Princess, Grand Princess, Island Princess, Ocean Princess, Pacific Princess, Royal Princess, Ruby Princess, Sapphire Princess, Sea Princess, Star Princess, Sun Princess, Regal Princess (2014), Majestic Princess (2017). Ο ετήσιος αριθμός των επιβατών της είναι 1,7 εκατομμύρια, με προσεγγίσεις πλοίων της σε πάνω από 300 διεθνή λιμάνια

Πάρης Τσιριγώτης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2