George Khairallah

4 Μαϊου 2017 ♦  Για τις επενδύσεις στη χώρα μας και ειδικά στα Χανιά της Κρήτης, όπου δημιούργησε ένα πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας απασχολώντας «παραγωγικούς, παθιασμένους και δημιουργικούς μηχανικούς λογισμικού» μιλά σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της JR Technologies George Khairallah, (Τζ. Χαϊραλά).

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, o οποίος ανέπτυξε με άλλους επενδυτές την εταιρεία JR Τechnologies, με στόχο να προσφέρει «λύσεις για την αεροπορική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα τεχνολογικά πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό.

Μιλά για τα σχέδια της εταιρείας, «σχεδιάζουμε να έχουμε γραφεία πωλήσεων, ανάπτυξη λογισμικού, κέντρα R&D και καινοτομίας, καθώς και κέντρα υποστήριξης σε όλο τον κόσμο και θα φτάσουμε να απασχολούμε αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους» ενώ αναφέρεται και στις συνεργασίες που έχει συνάψει η εταιρεία τόσο με την ΙΑΤΑ όσο και με το International Airline Group.

Ερ. Γιατί επελέγη η Ελλάδα και τα Χανιά ως επένδυση για την JR Technologies;

Εκτός από τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής τοποθεσίας της Ελλάδας, βρήκαμε εξαιρετικά παραγωγικούς, παθιασμένους και δημιουργικούς μηχανικούς λογισμικού στην Κρήτη και πιο ειδικά στα Χανιά. Αυτοί είναι το σπουδαιότερό μας κεφάλαιο. Είναι το μέλλον στο οποίο επενδύουμε. Πιστεύουμε στη νέα γενιά και επενδύουμε σε αυτή, υποστηρίζοντας την εξέλιξή της, καθώς αποτελεί το μέλλον μίας χώρας. Γι' αυτό στηρίζουμε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους και στην δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα Ελληνικά «ταλέντα» στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και βοηθώντας σε θέματα ανεργίας και οικονομικής ανάπτυξης.

Ερ. Ποιες είναι οι τεχνολογίες αιχμής που ενδιαφέρουν την JR Technologies;

Η JRT επικεντρώνεται στην ανάπτυξη λύσεων συμβατών με το NDC (Next Distribution Capabilities) που περιλαμβάνουν συστήματα δυναμικής τιμολόγησης και ενοποίησης της εμπορίας, ηλεκτρονικών κρατήσεων, εταιρικών κρατήσεων και ελέγχου ποιότητας καθώς και εργαλεία διαχείρισης πωλήσεων και εσόδων. Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρείες για την μετάβασή τους στο NDC.

Ερ. Πόσες νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στους κόλπους της JR Technologies και ποιες ειδικότητες προσλαμβάνετε;

Μέχρι σήμερα έχουμε προσλάβει 65 άτομα. Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό σε 140 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό που αναζητούμε είναι ικανούς μηχανικούς υπολογιστών, ειδικούς σε θέματα δικτύων και κυβερνοασφάλειας, διαχειριστές data warehousing και συστημάτων cloud. Όταν προσλαμβάνουμε ανθρώπους προτιμούμε ανθρώπους με εμπειρία, αλλά έχουμε επίσης δημιουργήσει προγράμματα κατάρτισης τόσο για τους ήδη υπάρχοντες εργαζομένους μας- ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, καθώς και για τους νέους συνεργάτες. Εκτός από τις δεξιότητες και την κατάρτιση, ψάχνουμε για δημιουργικούς ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίοι είναι αυτοδύναμοι, ανεξάρτητοι, με διοικητικές ικανότητες, που μπορούν να τηρούν χρονοδιαγράμματα και, απαιτούν ποιότητα σε ό, τι κάνουν.

Ερ. Ποια τα άμεσα επιχειρηματικά σχέδια της JR Technologies και ποιοι οι οικονομικοί στόχοι που έχετε θέσει για το 2017;

Η εταιρεία μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Άμεσος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τους πόρους που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα μας.

Ερ. Πώς φαντάζεστε την εταιρεία τα επόμενα χρόνια;

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουμε ένα σταθερό μοντέλο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Σχεδιάζουμε να έχουμε γραφεία πωλήσεων, ανάπτυξη λογισμικού, κέντρα R&D και καινοτομίας, καθώς και κέντρα υποστήριξης σε όλο τον κόσμο και θα φτάσουμε να απασχολούμε αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους.

Πρόσφατα η JR Technologies προέβη στην υπογραφή μιας σημαντικής συνεργασίας. Πείτε μας δύο λόγια για αυτό.

Έχουμε υπογράψει αρκετές σημαντικές συνεργασίες τον τελευταίο καιρό. Μία αφορά στο IATA Financial Gateway, έναν κόμβο πληρωμών που θα επεξεργάζεται οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και προμηθευτών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας καθώς και ταξιδιωτικών πρακτόρων παγκοσμίως.

Επίσης, ανακοινώσαμε τη συνεργασία με την IAG, the International Airline Group (Iberia, British Airways, Aer Lingus και Vuelling), που αφορά στην υλοποίηση της στρατηγικής τους αναφορικά με το NDC.

Επίσης, ανακοινώθηκε προσφάτως η συνεργασία μας με την UNISYS, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους IT Solutions ( λύσεων πληροφορικής) παγκοσμίως, με στόχο να βοηθήσουμε τις αεροπορικές εταιρείες να ξεπεράσουν τους περιορισμούς των υπαρχόντων μοντέλων διανομής αεροπορικών ναύλων.

B.Κουτσούμπα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: George Khairallah - President of JR Technologie

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2