George Khairallah

4 Μαϊου 2017 ♦  Για τις επενδύσεις στη χώρα μας και ειδικά στα Χανιά της Κρήτης, όπου δημιούργησε ένα πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας απασχολώντας «παραγωγικούς, παθιασμένους και δημιουργικούς μηχανικούς λογισμικού» μιλά σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της JR Technologies George Khairallah, (Τζ. Χαϊραλά).

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, o οποίος ανέπτυξε με άλλους επενδυτές την εταιρεία JR Τechnologies, με στόχο να προσφέρει «λύσεις για την αεροπορική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα τεχνολογικά πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό.

Μιλά για τα σχέδια της εταιρείας, «σχεδιάζουμε να έχουμε γραφεία πωλήσεων, ανάπτυξη λογισμικού, κέντρα R&D και καινοτομίας, καθώς και κέντρα υποστήριξης σε όλο τον κόσμο και θα φτάσουμε να απασχολούμε αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους» ενώ αναφέρεται και στις συνεργασίες που έχει συνάψει η εταιρεία τόσο με την ΙΑΤΑ όσο και με το International Airline Group.

Ερ. Γιατί επελέγη η Ελλάδα και τα Χανιά ως επένδυση για την JR Technologies;

Εκτός από τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής τοποθεσίας της Ελλάδας, βρήκαμε εξαιρετικά παραγωγικούς, παθιασμένους και δημιουργικούς μηχανικούς λογισμικού στην Κρήτη και πιο ειδικά στα Χανιά. Αυτοί είναι το σπουδαιότερό μας κεφάλαιο. Είναι το μέλλον στο οποίο επενδύουμε. Πιστεύουμε στη νέα γενιά και επενδύουμε σε αυτή, υποστηρίζοντας την εξέλιξή της, καθώς αποτελεί το μέλλον μίας χώρας. Γι' αυτό στηρίζουμε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους και στην δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα Ελληνικά «ταλέντα» στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και βοηθώντας σε θέματα ανεργίας και οικονομικής ανάπτυξης.

Ερ. Ποιες είναι οι τεχνολογίες αιχμής που ενδιαφέρουν την JR Technologies;

Η JRT επικεντρώνεται στην ανάπτυξη λύσεων συμβατών με το NDC (Next Distribution Capabilities) που περιλαμβάνουν συστήματα δυναμικής τιμολόγησης και ενοποίησης της εμπορίας, ηλεκτρονικών κρατήσεων, εταιρικών κρατήσεων και ελέγχου ποιότητας καθώς και εργαλεία διαχείρισης πωλήσεων και εσόδων. Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρείες για την μετάβασή τους στο NDC.

Ερ. Πόσες νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στους κόλπους της JR Technologies και ποιες ειδικότητες προσλαμβάνετε;

Μέχρι σήμερα έχουμε προσλάβει 65 άτομα. Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό σε 140 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό που αναζητούμε είναι ικανούς μηχανικούς υπολογιστών, ειδικούς σε θέματα δικτύων και κυβερνοασφάλειας, διαχειριστές data warehousing και συστημάτων cloud. Όταν προσλαμβάνουμε ανθρώπους προτιμούμε ανθρώπους με εμπειρία, αλλά έχουμε επίσης δημιουργήσει προγράμματα κατάρτισης τόσο για τους ήδη υπάρχοντες εργαζομένους μας- ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, καθώς και για τους νέους συνεργάτες. Εκτός από τις δεξιότητες και την κατάρτιση, ψάχνουμε για δημιουργικούς ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίοι είναι αυτοδύναμοι, ανεξάρτητοι, με διοικητικές ικανότητες, που μπορούν να τηρούν χρονοδιαγράμματα και, απαιτούν ποιότητα σε ό, τι κάνουν.

Ερ. Ποια τα άμεσα επιχειρηματικά σχέδια της JR Technologies και ποιοι οι οικονομικοί στόχοι που έχετε θέσει για το 2017;

Η εταιρεία μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Άμεσος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τους πόρους που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα μας.

Ερ. Πώς φαντάζεστε την εταιρεία τα επόμενα χρόνια;

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουμε ένα σταθερό μοντέλο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Σχεδιάζουμε να έχουμε γραφεία πωλήσεων, ανάπτυξη λογισμικού, κέντρα R&D και καινοτομίας, καθώς και κέντρα υποστήριξης σε όλο τον κόσμο και θα φτάσουμε να απασχολούμε αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους.

Πρόσφατα η JR Technologies προέβη στην υπογραφή μιας σημαντικής συνεργασίας. Πείτε μας δύο λόγια για αυτό.

Έχουμε υπογράψει αρκετές σημαντικές συνεργασίες τον τελευταίο καιρό. Μία αφορά στο IATA Financial Gateway, έναν κόμβο πληρωμών που θα επεξεργάζεται οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και προμηθευτών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας καθώς και ταξιδιωτικών πρακτόρων παγκοσμίως.

Επίσης, ανακοινώσαμε τη συνεργασία με την IAG, the International Airline Group (Iberia, British Airways, Aer Lingus και Vuelling), που αφορά στην υλοποίηση της στρατηγικής τους αναφορικά με το NDC.

Επίσης, ανακοινώθηκε προσφάτως η συνεργασία μας με την UNISYS, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους IT Solutions ( λύσεων πληροφορικής) παγκοσμίως, με στόχο να βοηθήσουμε τις αεροπορικές εταιρείες να ξεπεράσουν τους περιορισμούς των υπαρχόντων μοντέλων διανομής αεροπορικών ναύλων.

B.Κουτσούμπα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: George Khairallah - President of JR Technologie

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • H Microstrategy απέκτησε επιπλέον bitcoin αξίας 10 εκατ. δολαρίων και τώρα κατέχει περίπου 100.000 bitcoin!

  H Microstrategy απέκτησε επιπλέον bitcoin αξίας 10 εκατ. δολαρίων και τώρα κατέχει περίπου 100.000 bitcoin!

  5 Μαρτίου 2021 ♦ Σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, η Microstrategy ανακοίνωσε

  Read More
 • Υπέρβαση του $1 εκατ. και καθιέρωση ως παγκόσμιου νομίσματος βλέπει για το bitcoin ο CEO του Kraken

  Υπέρβαση του $1 εκατ. και καθιέρωση ως παγκόσμιου νομίσματος βλέπει για το bitcoin ο CEO του Kraken

  5 Μαρτίου 2021 ♦ Ως επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken, o

  Read More
 • 42 εταιρείες κατέχουν 1,3 εκατομμύρια bitcoin αξίας μεγαλύτερης από 65 δισ. δολάρια

  42 εταιρείες κατέχουν 1,3 εκατομμύρια bitcoin αξίας μεγαλύτερης από 65 δισ. δολάρια

  4 Μαρτίου 2021 ♦ Από την στιγμή που η εταιρεία Microstrategy

  Read More
 • Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  3 Μαρτίου 2021 ♦ Το bitcoin βρίσκεται σε μία φάση ταχείας

  Read More
 • Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Εσωτερική Μογγολία, μια αυτόνομη περιοχή στην

  Read More
 • Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η μεγαλύτερη μεταφορά bitcoin που πραγματοποιήθηκε ποτέ,

  Read More
 • Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά να ανοίξει

  Read More
 • Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  1 Μαρτίου 2021 ♦ Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έργο

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2