10 Ιουλίου 2017 ♦ Οι τρόποι με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η JASPERS (ΕΙΒ/JASPERS) μπορούν να συνδράμουν στην προετοιμασία έργων και προγραμμάτων σε μια σειρά από τομείς όπως η αστική αναγέννηση, η κοινωνική εστίαση, η ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων, η έξυπνη και βιώσιμη αστική κινητικότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων και η ενεργειακή επάρκεια, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την ημερίδα, θέμα της οποίας ήταν η «Εφαρμογή της Αστικής Ατζέντας της ΕΕ», διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων-JASPERS και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
 
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μία αναπτυξιακή επανεκκίνηση με βασικό μοχλό την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες σε ενεργό ρόλο.
 
Ο κ. Πατούλης έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την εθνική ανάπτυξη, την αποκέντρωση στην οργάνωση και λειτουργία του Κράτους με ταυτόχρονη ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών.
 
Στην ημερίδα χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Norbert Hahn, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Δικτύωσης και Δεξιοτήτων της JASPERS J. Schneider και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ