5 Οκτωβρίου 2017 ♦ Τη «διάσπαση» της κατηγορίας των μικροεπιχειρήσεων σε δύο υποκατηγορίες προτείνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει από την ΕΕ για την αναμόρφωση του ορισμού της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Η πρώτη κατηγορία, η οποία θα αναφέρεται ως «πολύ πολύ μικρές» επιχειρήσεις, περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις με προσωπικό έως 4 άτομα και κύκλο εργασιών, ισολογισμό) έως 1 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις με προσωπικό από 5 έως 9 και ο κύκλος εργασιών (ή ο συνολικός ισολογισμός) έως 2 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να είναι οι επιχειρήσεις της υποκατηγορίας «νέοι μικρο». Αυτή η νέα κατηγοριοποίηση , σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη για τα εξής:

- Απελευθέρωση νέων εργαλείων και δεικτών / δεδομένων για την παρακολούθηση των εξελίξεων στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, όχι μόνο στις μικροεπιχειρήσεις

- Γέννηση νέων χρηματοδοτικών μέσων, ειδικά στοχευμένων στις "πολύ μικρές" επιχειρήσεις, παρέχοντας λύση σε αυτό που φαίνεται σήμερα η πρώτη προτεραιότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων σήμερα και είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ