Greek Travel Show

17 Μαϊου 2017 ♦  Ανοίγει τις πύλες της, από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi», η έκθεση Greek Travel Show (Ελληνικές Διακοπές), που δημιούργησε η ΔΕΘ-Helexpo στην Αθήνα, διευρύνοντας το τουριστικό, εκθεσιακό χαρτοφυλάκιό της.

Η Greek Travel Show διοργανώνεται για πρώτη φορά και όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η νέα διοργάνωση θα αποτελέσει την B2C (Business to Consumer) εκδοχή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia», η οποία πραγματοποιείται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών της στην εκθεσιακή αγορά της Αθήνας, εν προκειμένω στο τουριστικό πεδίο.

Οι στόχοι της Greek Travel Show είναι να δώσει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, πετυχαίνοντας άμεσες πωλήσεις στο ευρύ κοινό, αλλά και να ενημερώσει, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, τους δυνητικούς ταξιδιώτες για τα τουριστικά πακέτα και τις προσφορές ελκυστικών τιμών από τους εκθέτες. Στόχος της ΔΕΘ-Helexpo είναι, επίσης, να συμμετάσχουν και οι 13 περιφέρεις της ελληνικής επικράτειας, ώστε όλη η τουριστική Ελλάδα να δώσει το «παρών» στη νέα διοργάνωσή της. Η Greek Travel Show θα πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν αεροπορικά εισιτήρια, ταξίδια, διαμονές σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα δώρα.

Στην παρέμβασή του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Πορζικίδης, ανέφερε ότι η εν λόγω έκθεση αποτελεί το απόλυτο «one stop shop» των διακοπών, καθώς εκατοντάδες προορισμοί και προτάσεις αναψυχής για το καλοκαίρι του 2017 θα παρουσιαστούν στον επισκέπτη, ο οποίος θα μπορεί να κάνει ταυτόχρονα κράτηση. Μεταξύ των εκθετών θα βρίσκονται τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ξενώνες, δήμοι, περιφέρειες, κρατικοί οργανισμοί τουρισμού, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, φορείς του κλάδου, εκδοτικοί οίκοι ειδικού και οικονομικού Τύπου, τουριστικές σχολές, camping, κατασκηνώσεις, επιχειρήσεις τουρισμού, επιχειρήσεις ενοικίασης διαμερισμάτων, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, εκδρομικά σωματεία, περιηγητικές λέσχες, εταιρείες και ενώσεις επιβατηγών πλοίων, υπουργεία και οργανισμοί, τράπεζες, μουσεία, σπήλαια, καζίνο, ιαματικές πηγές, χιονοδρομικά κέντρα, ενώσεις ξεναγών, εταιρείες online κρατήσεων, κ.ά. Η δυνατότητα της άμεσης κράτησης είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ ο επισκέπτης με τη δωρεάν είσοδό του στην έκθεση μπορεί να λάβει κάθε πληροφόρηση πριν καταλήξει στην κράτησή του, σημείωσε ο κ. Πορζικίδης.

Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Ναυπλίου οι τιμώμενες περιοχές

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην παρέμβασή της, στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλεται, προκειμένου η περιφέρεια να αναρριχηθεί στον τουριστικό χάρτη της χώρας, που, όπως είπε, υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της Ελλάδας. Αφού έκανε λόγο για ένα στρεβλό, μέχρι πρότεινος, μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού, που έπνιγε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κ. Δούρου μίλησε για ένα στοίχημα που είναι πολυεπίπεδο, θέλει χρόνο και δεν περνάει μόνο μέσα από εκθέσεις. Στόχος είναι η εξωστρέφεια και η Περιφέρεια κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα, έχουν ήδη καταβληθεί προσπάθειες, ώστε περιοχές όπως η Δραπετσώνα, η Βραυρώνα αλλά και οι Σπέτσες, να αποτελέσουν μέρη που θα γυριστούν κινηματογραφικές παραγωγές. Στο σκέλος της προσέλκυσης των επενδύσεων, η κ. Δούρου στάθηκε στις προσπάθειες να ξεπεραστούν χρόνιες παθογένειες που εμποδίζουν την ευόδωση σημαντικών επενδύσεων.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο Δήμος Ναυπλιέων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, στόχος της τουριστικής πολιτικής είναι τουρισμός 365 μέρες. Αλλωστε, όπως είπε, η περιοχή έχει όλα τα πλεονεκτήματα, ώστε να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2