18 Μαϊου 2017 ♦  Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και εξαγωγικές διαδικασίες» διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό "Enterprise Greece" (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), ο οποίος είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας εξωστρέφειας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και των ενδιαφερομένων που βρίσκονται σε στάδιο εξαγωγικής προετοιμασίας για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια, όπως: δημιουργία - κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος από πλευράς marketing, π.χ. design, συσκευασία, πιστοποιήσεις, σήμανση προϊόντων - barcode κ.λ.π., δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων, επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές, μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές - στόχους, δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών, διεθνείς εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους, εμπορικές συμφωνίες, τρόποι παράδοσης και πληρωμής, ασφαλίσεις φορτίων - πελατών, κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών, συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π..

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 8 ώρες - δύο απογεύματα των 4 ωρών έκαστο - και θα διεξαχθεί στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, στις 12 και 14 Ιουνίου 2017 και ώρες 4 μ.μ. - 8 μ.μ..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ