8 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Αφιερωμένο στην ελληνική ναυτιλία είναι το ειδικό περίπτερο, με το οποίο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) συμμετέχει φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται μεταξύ 9 και 17 Σεπτεμβρίου.

Το περίπτερο, φιλοξενώντας επιχειρήσεις-μέλη που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο, παρουσιάζει πανελλαδικά το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό cluster "Maritime Hellas", σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Σημείο αναφοράς» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού και, κατ' επέκταση, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εύχονται από το ΕΒΕΠ να αποτελέσει η 82η ΔΕΘ, ενώ σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου υπογραμμίζεται η ιδιαίτερη σημασία που έχει φέτος το εμπορικό σκέλος της ΔΕΘ, ειδικά «σε μία περίοδο, κατά την οποία η χώρα αναζητά την έξοδο από την ύφεση η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών.»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σε σχετικές δηλώσεις, επισημαίνει ότι η ΔΕΘ πάντοτε ήταν ένα ορόσημο στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. «Η χρονική συγκυρία του Σεπτέμβρη, ως σημείου αφετηρίας για την κυβέρνηση και την αγορά, έδινε τη δυνατότητα για την αποτίμηση των πεπραγμένων της παρελθούσας χρονιάς και λειτουργούσε σαν εφαλτήριο για διορθώσεις λαθών, για νέες προτάσεις και για μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς. Δυστυχώς η περίοδος της κρίσης άλλαξε το περιεχόμενο των ΔΕΘ. Από ορόσημο ελπίδας κατέληξε σταθμός καταγραφής της αυξανόμενης δυσπραγίας. Κάθε Σεπτέμβρη προσερχόμαστε στις εργασίες της ΔΕΘ με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία πάντοτε με το πέρας της χρονιάς διαψεύδεται» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξηγεί είναι στη φύση των ανθρώπων της αγοράς να μην καταθέτουν τα όπλα, και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με έναν δημιουργικό ρεαλισμό και να διεκδικούν τα προσήκοντα και τα δέοντα από τους κυβερνώντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ