28 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Συνεχίζεται και για το 2018 η ισχυρή ζήτηση των Γάλλων τουριστών για την Ελλάδα, όπως αυτό αποτυπώνεται στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM- TopResa, όπου η ελληνική πλευρά, παρουσία και της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFTM- TopResa στο Παρίσι, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας και διαπιστώθηκε ότι το 2017 θα κλείσει με αύξηση 15% των αφίξεων σε σχέση με το 2016, ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2018.
 
Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, το 2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων, μεταξύ των οποίων οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel, τόνισαν στην κα Κουντουρά ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε μία πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τους Γάλλους. Ως εκ τούτου, με ζητούμενο την ενίσχυση της παρουσίας και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα, και με την αποτελεσματική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με τον ΕΟΤ Γαλλίας, διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και νέων επενδυτικών κινήσεων.
Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας, ανέφεραν ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις.
 
Η Air France προτίθεται να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των πτήσεών της για την Ελλάδα, να διατηρήσει τη νέα σύνδεση Τουλούζη-Αθήνα που εγκαινίασε το 2017 που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και να επεκτείνει το πτητικό της πρόγραμμα και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας. Η Transavia France, επίσης θα πυκνώσει τα δρομολόγια για την Ελλάδα και προχωρά το 2018 στη επιμήκυνση του θερινού πτητικού προγράμματος σε σχέση με το 2017.

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Ζαν-Πιερ Μα, γενικό διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας “Les Enterprises du Voyage” που την ενημέρωσε για την εξαιρετική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα το 2017, που συνεχίζεται και το 2018. Επίσης συζήτησαν για την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης το 2018, όπου η υπουργός διεκδικεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού της Γαλλίας, ATOUΤ France, Κριστιάν Μαντέλ. Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τουρισμό. Ο κ. Mantei συνεχάρη την κα Κουντουρά για την προεδρία της Ελλάδας στην υψηλού επιπέδου συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό στο Παρίσι, στις 2 και 3 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει και ο ίδιος.

Η κα Κουντουρά συζήτησε με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Μπενζαμίν Γριβό τις οικονομικές και τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Γκριβό μίλησε με θερμά λόγια και εξέφρασε την αγάπη του για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι αποτελεί προορισμό που επιλέγει για τις διακοπές του.

Το πρόγραμμα στην TOPResa συνεχίζεται με συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στον ελληνικό τουρισμό, και με επαφές του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα με εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες (tour operators).

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία στην TOPRESA, με μεγαλύτερο περίπτερο 170 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 17 συνεκθέτες. Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με την παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας της Γαλλίας και δημοσιογράφων γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ "Greece a 365-Day Destination".

Παράλληλα, η υπουργός παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας και εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και site, μεταξύ των οποίων τα Tourmag, Echo Touristique και Tour Hebdo, καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2