5 Ιουλίου 2017 ♦ Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι έχει μπει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, εμφανίστηκε απόψε από τα Χανιά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Στο περιθώριο συνάντησης που οργάνωσε η Τράπεζα με επιχειρηματίες και πελάτες της Δυτικής Κρήτης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και στην οποία το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργος Χατζηνικολάου, ο κ Μεγάλου μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι είμαστε πια σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2017 οι οικονομολόγοι μας περιμένουν ανάπτυξη πάνω από 1%. Το πρώτο τρίμηνο ήταν θετικό, 0,4% που ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Περιμένομε το 2017 να είναι πάνω από 1%, που θα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια όπου η ανάπτυξη ήταν γύρω στο μηδέν συν και μηδέν πλην, θα πάμε σε ένα ποσοστό πάνω από 1% και έπεται θετικότερη συνέχεια».
 
Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου σε μερικές περιοχές όπως είναι η Κρήτη, τα αποτελέσματα θα φανούν πιο γρήγορα.
 
Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «στην Κρήτη περιμένουμε ίσως και μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο. Η Κρήτη είναι μια οικονομία που κατά κανόνα βασίζεται στον τουρισμό που πηγαίνει πολύ καλά και περιμένουμε ότι πάρα πολύ σύντομα, όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται, θα είναι ορατή και στην πραγματική οικονομία».
 
Από τα Χανιά, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι η Τράπεζα δίνει πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «οι ανάγκες στην Ελλάδα δεν είναι ανάγκες ρευστότητας. Η ανάγκη είναι να έχουμε υγιή σχέδια, τα οποία να τα χρηματοδοτούμε. Αυτό είναι που ψάχνουμε εμείς στην Τράπεζα και χρήματα για να τα χρηματοδοτήσομε υπάρχουν».
 
Ο κ Μεγάλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα της συμβολαιακής γεωργίας που χρηματοδοτούν πολλές επιχειρήσεις της Κρήτης και όπως τόνισε αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ