23 Μαϊου 2017 ♦  «Η Ελλάδα, όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει και ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, έχει τη δυνατότητα να κάνει στροφή αυτό το καλοκαίρι και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μπράιαν Λάρσον, συμπληρώνοντας πως στόχος των ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα».

Στο περιθώριο της σημερινής παρουσίας του στο Νομό Έβρου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κώστα Χατζημιχαήλ, ο κ. Λάρσον, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα, για τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις καθώς και για τους τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Λάρσον για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη η κυβέρνηση θα πρέπει ν' αναλάβει δράσεις που ευνοούν τόσο τις εγχώριες επιχειρήσεις όσο και τους ξένους επενδυτές. «Ας είμαστε ειλικρινείς. Οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης ευνοεί τις εγχώριες επιχειρήσεις, ευνοεί και τους επενδυτές. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ζητούμενα των επενδυτών μας και των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά στη βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει την πεποίθηση πως υπάρχει πραγματικά μία μεγάλη ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί. Τονίζει πως η αμερικανική πρεσβεία είναι αφοσιωμένη στο να ενημερώσει τους Αμερικανούς επενδυτές για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας πως αυτές είναι ήδη υπαρκτές και δεν περιμένουν να δημιουργηθούν μελλοντικά. «Υπάρχει μία σημαντική αύξηση των επενδυτών που επισκέπτονται την πρεσβεία τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που καταδεικνύει ότι βλέπουν την ύπαρξη ευκαιριών και εφικτού κέρδους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Βλέπουν ότι είναι δυνατή η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη στη χώρα και τη δυνατότητα επιτυχημένης λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ερωτηθείς για τους τομείς που κατά την άποψή του μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων ο κ. Λάρσον προτάσσει τα ελληνικά τρόφιμα εκτιμώντας πως «έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα» και έχουν αποδείξει ότι έχουν βρει το δρόμο τους με επιτυχία και θα συνεχίσουν να το κάνουν στην αμερικανική αγορά. «Οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι με τη μεσογειακή διατροφή που είναι υγιεινή και γευστική και αυτό είναι πολύ σημαντικό, κι έτσι βλέπουμε ότι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων που εισέρχονται στην αμερικανική αγορά επιτυγχάνουν».

«Η ενέργεια, τόσο οι επενδύσεις στην ελληνική ενέργεια όσο και η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από τις ΗΠΑ, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ανώτατη εκπαίδευση, η επιστήμη και τεχνολογία», είναι τομείς που σύμφωνα με τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ μπορούν επίσης να κεφαλαιοποιήσουν τις ικανότητες των Ελλήνων.

Ο κ. Λάρσον, δήλωσε στα ΜΜΕ εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του σε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις του νομού Έβρου, την εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Εβροφάρμα» στο δήμο Διδυμοτείχου και την εταιρία κατασκευής φανών οχημάτων «Dasteri», στην Αλεξανδρούπολη, η πρώτη εκ των οποίων εξάγει τα προϊόντα της σε 5 χώρες και η δεύτερη σε περισσότερες από 50, ενώ φέτος συμπληρώνει και 10 χρόνια συνεργασίας με αμερικανική εταιρία και σημείωσε πως πρόκειται για επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη χώρα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση.

Ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ επανέλαβε πως η αμερικανική πρεσβεία και η κυβέρνηση υποστηρίζουν θερμά το επιχειρείν στην Ελλάδα, αναφέροντας ως έμπρακτη απόδειξη τη στήριξη κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, ομάδας νέων Ελλήνων επιχειρηματιών για να συμμετάσχουν στο South by South West Conference, στο Όστιν του Τέξας. «Η αμερικανική πρεσβεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου τύπου ανταλλαγές όπου Έλληνες επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς θα μπορούν να μιλήσουν με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Αμερική, που σχηματίζουν τη ραχοκοκαλιά της αμερικανικής οικονομίας. Ανταλλάσσοντας ιδέες ελπίζουμε, όχι μόνο να βελτιώσουμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις καθώς οι ελληνικές εταιρίες έχουν εξαιρετικές και καινοτόμες ιδέες, αλλά και το αντίστροφο, οι ελληνικές εταιρίες να κατανοήσουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Τέλος ο κ. Λάρσον αναφέρθηκε στις δύο προγραμματισμένες, εντός των επόμενων μηνών, δράσεις της πρεσβείας για την ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων. «Ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ θα ηγηθεί τον Ιούνιο, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με το χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μιας αντιπροσωπείας Ελλήνων επιχειρηματιών στην Ουάσιγκτον και τη Ν. Υόρκη. "Αυτό το ταξίδι στις ΗΠΑ έχει δύο στόχους. Πρώτον να συστήσει τις ελληνικές εταιρίες στην αμερικανική αγορά ώστε να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ και δεύτερον να παρουσιάσει στα επενδυτικά κεφάλαια (funds) και στους ανεξάρτητους επενδυτές της Ν.Υ. τις ελληνικές εταιρίες που χρειάζονται τις αμερικανικές επενδύσεις», διευκρινίζει. H δεύτερη δράση αφορά την σύμφωνα με τον κ. Λάρσον, πρώτη επίσημη αποστολή αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο προκειμένου να «πραγματοποιήσουν διαπροσωπικές συναντήσεις με εν δυνάμει συνεργάτες στην Ελλάδα».

Αύριο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Θράκη, ο κ. Λάρσον θα επισκεφθεί εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων στην Αλεξανδρούπολη και ζυθοποιίας στην Ροδόπη, ενώ το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2