23 Μαϊου 2017 ♦  «Η Ελλάδα, όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει και ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, έχει τη δυνατότητα να κάνει στροφή αυτό το καλοκαίρι και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μπράιαν Λάρσον, συμπληρώνοντας πως στόχος των ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα».

Στο περιθώριο της σημερινής παρουσίας του στο Νομό Έβρου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κώστα Χατζημιχαήλ, ο κ. Λάρσον, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα, για τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις καθώς και για τους τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Λάρσον για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη η κυβέρνηση θα πρέπει ν' αναλάβει δράσεις που ευνοούν τόσο τις εγχώριες επιχειρήσεις όσο και τους ξένους επενδυτές. «Ας είμαστε ειλικρινείς. Οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης ευνοεί τις εγχώριες επιχειρήσεις, ευνοεί και τους επενδυτές. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ζητούμενα των επενδυτών μας και των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά στη βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει την πεποίθηση πως υπάρχει πραγματικά μία μεγάλη ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί. Τονίζει πως η αμερικανική πρεσβεία είναι αφοσιωμένη στο να ενημερώσει τους Αμερικανούς επενδυτές για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας πως αυτές είναι ήδη υπαρκτές και δεν περιμένουν να δημιουργηθούν μελλοντικά. «Υπάρχει μία σημαντική αύξηση των επενδυτών που επισκέπτονται την πρεσβεία τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που καταδεικνύει ότι βλέπουν την ύπαρξη ευκαιριών και εφικτού κέρδους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Βλέπουν ότι είναι δυνατή η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη στη χώρα και τη δυνατότητα επιτυχημένης λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ερωτηθείς για τους τομείς που κατά την άποψή του μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων ο κ. Λάρσον προτάσσει τα ελληνικά τρόφιμα εκτιμώντας πως «έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα» και έχουν αποδείξει ότι έχουν βρει το δρόμο τους με επιτυχία και θα συνεχίσουν να το κάνουν στην αμερικανική αγορά. «Οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι με τη μεσογειακή διατροφή που είναι υγιεινή και γευστική και αυτό είναι πολύ σημαντικό, κι έτσι βλέπουμε ότι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων που εισέρχονται στην αμερικανική αγορά επιτυγχάνουν».

«Η ενέργεια, τόσο οι επενδύσεις στην ελληνική ενέργεια όσο και η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από τις ΗΠΑ, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ανώτατη εκπαίδευση, η επιστήμη και τεχνολογία», είναι τομείς που σύμφωνα με τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ μπορούν επίσης να κεφαλαιοποιήσουν τις ικανότητες των Ελλήνων.

Ο κ. Λάρσον, δήλωσε στα ΜΜΕ εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του σε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις του νομού Έβρου, την εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Εβροφάρμα» στο δήμο Διδυμοτείχου και την εταιρία κατασκευής φανών οχημάτων «Dasteri», στην Αλεξανδρούπολη, η πρώτη εκ των οποίων εξάγει τα προϊόντα της σε 5 χώρες και η δεύτερη σε περισσότερες από 50, ενώ φέτος συμπληρώνει και 10 χρόνια συνεργασίας με αμερικανική εταιρία και σημείωσε πως πρόκειται για επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη χώρα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση.

Ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ επανέλαβε πως η αμερικανική πρεσβεία και η κυβέρνηση υποστηρίζουν θερμά το επιχειρείν στην Ελλάδα, αναφέροντας ως έμπρακτη απόδειξη τη στήριξη κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, ομάδας νέων Ελλήνων επιχειρηματιών για να συμμετάσχουν στο South by South West Conference, στο Όστιν του Τέξας. «Η αμερικανική πρεσβεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου τύπου ανταλλαγές όπου Έλληνες επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς θα μπορούν να μιλήσουν με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Αμερική, που σχηματίζουν τη ραχοκοκαλιά της αμερικανικής οικονομίας. Ανταλλάσσοντας ιδέες ελπίζουμε, όχι μόνο να βελτιώσουμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις καθώς οι ελληνικές εταιρίες έχουν εξαιρετικές και καινοτόμες ιδέες, αλλά και το αντίστροφο, οι ελληνικές εταιρίες να κατανοήσουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Τέλος ο κ. Λάρσον αναφέρθηκε στις δύο προγραμματισμένες, εντός των επόμενων μηνών, δράσεις της πρεσβείας για την ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων. «Ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ θα ηγηθεί τον Ιούνιο, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με το χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μιας αντιπροσωπείας Ελλήνων επιχειρηματιών στην Ουάσιγκτον και τη Ν. Υόρκη. "Αυτό το ταξίδι στις ΗΠΑ έχει δύο στόχους. Πρώτον να συστήσει τις ελληνικές εταιρίες στην αμερικανική αγορά ώστε να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ και δεύτερον να παρουσιάσει στα επενδυτικά κεφάλαια (funds) και στους ανεξάρτητους επενδυτές της Ν.Υ. τις ελληνικές εταιρίες που χρειάζονται τις αμερικανικές επενδύσεις», διευκρινίζει. H δεύτερη δράση αφορά την σύμφωνα με τον κ. Λάρσον, πρώτη επίσημη αποστολή αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο προκειμένου να «πραγματοποιήσουν διαπροσωπικές συναντήσεις με εν δυνάμει συνεργάτες στην Ελλάδα».

Αύριο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Θράκη, ο κ. Λάρσον θα επισκεφθεί εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων στην Αλεξανδρούπολη και ζυθοποιίας στην Ροδόπη, ενώ το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2