9 Μαϊου 2017 ♦  Τριήμερο «Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE -crowdhackathon #smartcity» διοργανώνει η ΚΕΔΕ, από τις 12 έως τις 14 Μαϊου, με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος-Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παρουσιαστούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Οι καλύτερες εφαρμογές που θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία του CITY CHALLENGE θα βραβευθούν και σε επόμενη φάση θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, μέσα από πρόγραμμα και δομή επιτάχυνσης (#smarcity accelerator).

Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων και καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό, που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες των δήμων. Παράλληλα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις (workshop) με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και συζητήσεις για καλές πρακτικές σε δήμους, στο πλαίσιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ