12 Απριλίου 2017 ♦  Τα μυστικά του κρητικού αμπελώνα γνώρισαν Κορεάτες δημοσιογράφοι, που ήρθαν στην Κρήτη με σκοπό να δουν τις κρητικές ποικιλίες και τον κρητικό τρόπο ζωής.

Πρόκειται για εννεαμελή ομάδα Κορεατών δημοσιογράφων, από μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά (έντυπα και ψηφιακά) της Κορέας και η αποστολή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Γ' φάσης του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ.

Οι Κορεάτες δημοσιογράφοι, καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους συνδύασαν γνήσια κρητική κουζίνα με κρασιά από κρητικές ποικιλίες, επισκέφθηκαν αμπελώνες και οινοποιεία, ενώ οργανώθηκε από το Wines of Crete, ομαδική γευσιγνωσία και γνήσιο κρητικό γλέντι, ώστε οι επισκέπτες να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη κρητική εμπειρία.

«Ο βασικός σκοπός του ταξιδιού είναι να γίνει γνωστό στην αγορά της Κορέας, ότι η Ελλάδα παράγει κρασί» τόνισε η διευθύντρια της Enterprise Greece, Εύα Μίλικ.
Επίσης επεσήμανε, πως η παρουσία της Ελλάδας σε αυτή την αγορά είναι πολύ μικρή και γι’ αυτό καλούν ειδικούς κρασιού, αγοραστές, δημοσιογράφους, blogger κά, για να γνωρίσουν το κρασί της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ίδια, οι Κορεάτες ενθουσιάσθηκαν με την επίσκεψη στην Κρήτη και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα κρητικά κόκκινα κρασιά, ενώ όπως είπε, υπάρχει τετραετές πρόγραμμα για την αγορά της Κορέας, ώστε να υπάρχει συνεχόμενη εξέλιξη και διείσδυση των ελληνικών κρασιών στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο wine expert και συνεργάτης της Enterprise Greece, Γρηγόρης Μιχαήλος, τόνισε ότι η Κρήτη αποτελεί ένα top οινικό προορισμό αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης είναι μία εξαιρετική ιδέα, η οποία, βασιζόμενη στην ενότητά της, έχει βοηθήσει στην εξέλιξη του κρητικού κρασιού.

Σημείωσε επίσης, πως το επίπεδο του κρητικού κρασιού, χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει και εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ αναφερόμενος στην κορεάτικη αγορά, την χαρακτήρισε αναπτυσσόμενη, με πολύ καλή δυναμική για το κρητικό κρασί. «Σε αυτές τις αγορές, μπορούμε να μπούμε σαν ελληνικό κρασί, μόνο από μέσα από κοινή προσπάθεια» ανέφερε.

Εξ άλλου, το μέλος της κορεάτικης αποστολής, η οινο-δημοσιογράφος και κριτής κρασιών, Suzie Chung, μίλησε για την εμπειρία της στην Κρήτη, λέγοντας ότι της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το κρητικό τοπίο, το κρασί, το φαγητό και οι άνθρωποι στο νησί.
Επίσης, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις ποικιλίες των κρητικών κρασιών. «Η οινική εμπειρία μου από το νησί θα μου μείνει αξέχαστη» είπε χαρακτηριστικά.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηράκλειου, Νίκος Μηλιαράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, προσθέτοντας πως είναι η πρώτη φορά που υποδέχονται Κορεάτες δημοσιογράφους στο νησί, σε μία προσπάθεια να γνωρίζουν την οινική πλευρά του, προσφέροντας μια απολαυστική οινοτουριστική εμπειρία. «Ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες συνεργασίες, με φορείς, όπως την Enterprise Greece και να γνωρίσει ο κόσμος, μέσα από κοινές δράσεις, το ελληνικό και το κρητικό κρασί» κατέληξε ο κ. Μηλιαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Pantera Capital CEO Dan Morehead

  Έλλειψη στα bitcoin; Για την Pantera υπαίτιες είναι οι αγορές από την PayPal

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το πρόσφατο άλμα της PayPal στην αγορά

  Read More
 • The Mount Washington Hotel, Bretton Woods

  Το Bretton Woods 2.0 χτυπάει την πόρτα μας και δεν έρχεται εδώ για το καλό μας

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Μια δεύτερη εποχή του Bretton Woods θα

  Read More
 • O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ O CIO* της BlackRock πιστεύει ότι το

  Read More
 • Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  21 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin έχει ξεπεράσει για άλλη μια

  Read More
 • Το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις αρχές του 2018 για το bitcoin

  Το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις αρχές του 2018 για το bitcoin

  27 Οκτωβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα

  Read More
 • Jack Ma και bitcoin

  O Jack Ma της Alibaba λέει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον

  25 Οκτωβρίου 2020 ♦ Ο Jack Ma καταδίκασε το παγκόσμιο κανονιστικό

  Read More
 • Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  10 Ιουλίου 2020 ♦ Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος

  Read More
 • facial recognition

  Ένας αφροαμερικάνος πολίτης στις ΗΠΑ, συνελήφθη λόγω λάθους της "αναγνώρισης προσώπου"

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (American Civil

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2