12 Απριλίου 2017 ♦  Τα μυστικά του κρητικού αμπελώνα γνώρισαν Κορεάτες δημοσιογράφοι, που ήρθαν στην Κρήτη με σκοπό να δουν τις κρητικές ποικιλίες και τον κρητικό τρόπο ζωής.

Πρόκειται για εννεαμελή ομάδα Κορεατών δημοσιογράφων, από μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά (έντυπα και ψηφιακά) της Κορέας και η αποστολή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Γ' φάσης του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ.

Οι Κορεάτες δημοσιογράφοι, καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους συνδύασαν γνήσια κρητική κουζίνα με κρασιά από κρητικές ποικιλίες, επισκέφθηκαν αμπελώνες και οινοποιεία, ενώ οργανώθηκε από το Wines of Crete, ομαδική γευσιγνωσία και γνήσιο κρητικό γλέντι, ώστε οι επισκέπτες να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη κρητική εμπειρία.

«Ο βασικός σκοπός του ταξιδιού είναι να γίνει γνωστό στην αγορά της Κορέας, ότι η Ελλάδα παράγει κρασί» τόνισε η διευθύντρια της Enterprise Greece, Εύα Μίλικ.
Επίσης επεσήμανε, πως η παρουσία της Ελλάδας σε αυτή την αγορά είναι πολύ μικρή και γι’ αυτό καλούν ειδικούς κρασιού, αγοραστές, δημοσιογράφους, blogger κά, για να γνωρίσουν το κρασί της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ίδια, οι Κορεάτες ενθουσιάσθηκαν με την επίσκεψη στην Κρήτη και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα κρητικά κόκκινα κρασιά, ενώ όπως είπε, υπάρχει τετραετές πρόγραμμα για την αγορά της Κορέας, ώστε να υπάρχει συνεχόμενη εξέλιξη και διείσδυση των ελληνικών κρασιών στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο wine expert και συνεργάτης της Enterprise Greece, Γρηγόρης Μιχαήλος, τόνισε ότι η Κρήτη αποτελεί ένα top οινικό προορισμό αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης είναι μία εξαιρετική ιδέα, η οποία, βασιζόμενη στην ενότητά της, έχει βοηθήσει στην εξέλιξη του κρητικού κρασιού.

Σημείωσε επίσης, πως το επίπεδο του κρητικού κρασιού, χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει και εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ αναφερόμενος στην κορεάτικη αγορά, την χαρακτήρισε αναπτυσσόμενη, με πολύ καλή δυναμική για το κρητικό κρασί. «Σε αυτές τις αγορές, μπορούμε να μπούμε σαν ελληνικό κρασί, μόνο από μέσα από κοινή προσπάθεια» ανέφερε.

Εξ άλλου, το μέλος της κορεάτικης αποστολής, η οινο-δημοσιογράφος και κριτής κρασιών, Suzie Chung, μίλησε για την εμπειρία της στην Κρήτη, λέγοντας ότι της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το κρητικό τοπίο, το κρασί, το φαγητό και οι άνθρωποι στο νησί.
Επίσης, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις ποικιλίες των κρητικών κρασιών. «Η οινική εμπειρία μου από το νησί θα μου μείνει αξέχαστη» είπε χαρακτηριστικά.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηράκλειου, Νίκος Μηλιαράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, προσθέτοντας πως είναι η πρώτη φορά που υποδέχονται Κορεάτες δημοσιογράφους στο νησί, σε μία προσπάθεια να γνωρίζουν την οινική πλευρά του, προσφέροντας μια απολαυστική οινοτουριστική εμπειρία. «Ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες συνεργασίες, με φορείς, όπως την Enterprise Greece και να γνωρίσει ο κόσμος, μέσα από κοινές δράσεις, το ελληνικό και το κρητικό κρασί» κατέληξε ο κ. Μηλιαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  10 Ιουλίου 2020 ♦ Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος

  Read More
 • facial recognition

  Ένας αφροαμερικάνος πολίτης στις ΗΠΑ, συνελήφθη λόγω λάθους της "αναγνώρισης προσώπου"

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (American Civil

  Read More
 • bitcoin μπροστά από γράφημα

  Το 83% των διευθύνσεων bitcoin είναι -επί του παρόντος- κερδοφόρες!

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Σύμφωνα με το Glassnode, τουλάχιστον το 83%

  Read More
 • bitcoin

  Μόνο 3,5 εκατομμύρια bitcoin βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στα ανταλλακτήρια!

  21 Ιουνίου 2020 ♦ Το 19% των bitcoin που έχουν εξορυχθεί,

  Read More
 • Η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό Yuan, ώστε να αντικαταστήσει τα μετρητά σε έναν χρόνο!

  Η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό Yuan, ώστε να αντικαταστήσει τα μετρητά σε έναν χρόνο!

  27 Μαϊου 2020 ♦ Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αποκάλυψε τα

  Read More
 • Ξεκινάει πάλι

  Ξεκινάει πάλι "κυνήγι μαγισσών" στην Ρωσία;

  22 Μαϊου 2020 ♦ Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή

  Read More
 • Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  30 Ιανουαρίου 2019 ♦ Σύμφωνα με μία έκθεση της Chainalysis, το

  Read More
 • Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  29 Ιανουαρίου 2019 ♦ Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιρανικού Οργανισμού Προώθησης

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1