4 Απριλίου 2017 ♦  Αισιόδοξα ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο που υποδέχτηκε τις μέρες αυτές τους πρώτους επισκέπτες του, οι οποίοι όπως φαίνεται είναι οι προάγγελοι για μία σεζόν τα μηνύματα της οποίας έχουν φέρει χαμόγελα στους ξενοδόχους αλλά και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό στο Ρέθυμνο.

Μέχρι τις αρχές του Μαΐου, το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων θα έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, με την πληρότητα στις κλίνες να φτάνει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα αισιοδοξία υπάρχει για τους επισκέπτες στον νομό για τις εορτές του Πάσχα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Τσακαλάκη, καθώς επίσης για την αύξηση στην κίνηση επισκεπτών που αφορά σε διήμερα Σαββατοκύριακου και μονοήμερες επισκέψεις τουριστών από προγράμματα κρουαζιέρας που προσεγγίζουν τα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου, οι τιμές φέτος είναι ελκυστικές, υπάρχουν πακέτα διαμονής με σημαντικές εκπτώσεις, γεγονός που δημιούργησε ενδιαφέρον στις ξένες αγορές και ως εκ τούτου υπάρχει αύξηση στις προ-κρατήσεις και στις κρατήσεις κυρίως μέσω του διαδικτύου για μέχρι και τέλος Οκτωβρίου.

Στο Ρέθυμνο υπάρχει αυξημένος σκεπτικισμός και «συζήτηση σχετικά με επιπλέον υποδομές που έχει ανάγκη ο νομός ώστε να βοηθηθεί το τουριστικό προϊόν, το οποίο ήδη έχει πολύ καλές βαθμολογίες και διακρίσεις, την ίδια στιγμή μάλιστα που η πόλη του Ρεθύμνου διακρίνεται για τον εκσυγχρονισμό της και για τις υποδομές της σε ποδηλατόδρομους και θέματα που αφορούν την κινητικότητα και προσβασιμότητα τόσο των πολιτών όσο και ανθρώπων με κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες. Παράλληλα όμως ως νομός, το Ρέθυμνο διακρίνεται και βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο τόσο για τις ξενοδοχειακές του εγκαταστάσεις όσο και για τις ακτές, το περιβάλλον την ενδοχώρα, τις πολιτιστικές και φυσιολατρικές του διαδρομές», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσακαλάκης.

Οι πρώτοι τουρίστες, που κινούνται στην πόλη του Ρεθύμνου κυρίως, έχουν δημιουργήσει μία εικόνα που όπως λένε ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων εστίασης, αν αυτή συνεχιστεί και δε συμβεί κάτι που να κλονίσει το θετικό κλίμα, είναι «καλός πρεσβευτής» για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: Beaches in Rethymno | Δήμος Ρεθύμνης