3 Αυγούστου 2017 ♦ Την πρώτη επένδυσή του στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε σήμερα το VIRTUS SOUTH EUROPEAN FUND, με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΒΕ.

Συγκεκριμένα, το VIRTUS SOUTH EUROPEAN FUND θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΤΗΡ με ποσοστό 51%.

Η ΑΣΤΗΡ ειδικεύεται στην κατασκευή μεταλλικών πωμάτων για τις γυάλινες φιάλες μπύρας, αναψυκτικών και άλλων ποτών και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη του Αυλώνα Αττικής. Με μία διαδρομή άνω των 50 ετών, η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία. Ο προσανατολισμός της ΑΣΤΗΡ είναι καθαρά εξωστρεφής, με το 90% της παραγωγής της να εξάγεται σε 45 χώρες και στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες εταιρείες εμφιάλωσης μπύρας και αναψυκτικών, διεθνώς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΑΣΤΗΡ έχει σταθερά ανοδικό κύκλο εργασιών, ελκυστικούς οικονομικούς δείκτες και υψηλό EBITDA. Το 2016, η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών στα 21,0 εκατ. ευρώ με περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ενώ παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης της δραστηριότητάς της σε νέες αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές».

Το VIRTUS SOUTH EUROPEAN FUND ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών, με σκοπό να επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης των εργασιών τους και της κερδοφορίας τους. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δυναμική επένδυση στοχεύει στην περαιτέρω διεθνοποίηση και ανάπτυξη της ΑΣΤΗΡ, καθώς και στη βελτιστοποίηση των οικονομικών μεγεθών της μέσα από τη νέα συνεργασία διοίκησης και επενδυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ