Granarolo

24 Μαϊου 2017 ♦  Ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της ελληνικής αγοράς αποτελεί η κίνηση του ομίλου Granarolo να αποκτήσει το 50,01% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας διανομής γαλακτοκομικών Quality Brands International ΑΕ (QBI).

Αυτό ανέφεραν σήμερα εκπρόσωποι της διοίκησης των δύο εταιρειών, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Granarolo, Gianpiero Calzolari «με τους εταίρους μας θα κινηθούμε βάσει ενός επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο αποτελεί δέσμευσή μας και αφορά στην ανάπτυξη του τζίρου και περαιτέρω αύξηση επιχειρηματικών ευκαιριών. Το project στηρίζεται σε ένα πλαίσιο το οποίο προβλέπει τζίρο για το 2019 που θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο κατανέμεται κατά 40% σε εξαγωγές και κατά 60% στην εγχώρια εσωτερική αγορά».

Ο Gianpiero Calzolari αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους ο όμιλος πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα στην οποία η κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά σε επίπεδο ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για να διεισδύσει ο όμιλος Granarolo σε αγορές στα Βαλκάνια.

H QBI, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Granarolo, «είναι ένας διανομέας κομβικής σημασίας για τον όμιλο, με τον οποίο μας συνδέει μακροχρόνια και αποδοτική συνεργασία. Καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος της οικογένειας Παντελιάδη (μέχρι σήμερα μετόχου πλειοψηφίας της QBI) – ενός συνεργάτη εστιασμένου στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, με βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς. Μαζί, θέσαμε έναν στόχο: να πετύχουμε έναν κύκλο εργασιών 23 εκατ. το 2017 και τα επόμενα τρία χρόνια να ξεπεράσουμε τα 30 εκατ. ευρώ. Θα αξιοποιήσουμε την QBI για να προωθήσουμε τα καλύτερα “Made in Italy” προϊόντα στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο παραγωγής γιαουρτιού στην Ελλάδα, ο Gianpiero Calzolari διευκρίνισε ότι ο όμιλος δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν απέκλεισε την είσοδό του σε επιχειρήσεις παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της OΠΤΙΜΑ ΑΕ (βασικού μετόχου της QBI), ανέφερε ότι έχουν συζητηθεί με τον όμιλο Granarolo ευκαιρίες επενδύσεων στην ελληνική αγορά, τόσο στο γιαούρτι όσο και σε άλλα προϊόντα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν είναι η κατάλληλη εποχή να γίνει κάτι βιαστικά» προσθέτοντας ότι «μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες ενδέχεται να προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες θα δούμε τότε από κοινού για παραγωγή γαλακτοκομικών στην Ελλάδα».

Επίσης, ο κ. Παντελιάδης τόνισε ότι «τα οφέλη από τη συμφωνία με τον όμιλο Granarolo συνίστανται, αφενός στη σημαντική ενίσχυση της QBI στην αγορά των τυροκομικών στην Ελλάδα, την περιοχή των Βαλκανίων και στην Κύπρο, αφετέρου στην πρόσβαση που αποκτούν τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ, μέσω του διεθνούς δικτύου διανομέων της Granarolo, σε περίπου 20 χώρες, στις οποίες σήμερα δεν έχουμε παρουσία.

Όπως ανέφερε, «η συγκεκριμένη επένδυση εκπέμπει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Το να πείσουμε έναν τόσο σημαντικό ξένο οίκο να επενδύσει στην Ελλάδα αποτελούσε για μας ιδιαίτερα σημαντικό στόχο και είμαστε ευτυχείς που, μετά από συζητήσεις 14 μηνών, τον πετύχαμε» ανέφερε και συνέχισε:

«Δεν πουλήσαμε την QBI. Δημιουργήσαμε μια κοινοπραξία που αποτελεί τη βάση για την δραστηριότητα της Granarolo στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Κύπρου. Παράλληλα διεξάγονται συζητήσεις για εξαγωγές προϊόντων μας σε τέσσερις νέες αγορές, διαφορετικές από αυτές που ήδη έχουμε παρουσία». Σημειώνεται ότι η QBI έκλεισε το 2016 με συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 20,2 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Granarolo, που γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια, δραστηριοποιείται σε 62 χώρες και ο τζίρος του το 2016 υπερέβη το ένα δισ. ευρώ. Περιλαμβάνει δύο διαφορετικά και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη: μια κοινοπραξία γαλακτοπαραγωγών - Granlatte - που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και στη συλλογή της πρώτης ύλης και μια ανώνυμη εταιρεία - Granarolo SpA - η οποία επεξεργάζεται και πωλεί το γάλα που παράγεται σε 16 εγκαταστάσεις σε όλη την Ιταλία, 2 εγκαταστάσεις στη Γαλλία, 1 στη Χιλή, 2 στη Βραζιλία και 1 στη Νέα Ζηλανδία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο όμιλος Granarolo αποτελεί τη σημαντικότερη αλυσίδα εφοδιασμού σε γάλα στην Ιταλία, με κύριους μετόχους τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Συνενώνει περίπου 1.000 γαλακτοπαραγωγούς, μία οργάνωση συλλογής γάλακτος από αγροκτήματα με 70 οχήματα, 1.200 οχήματα διανομής που παραδίδουν 850.000 μετρικούς τόνους ετησίως και εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 50.000 σημεία πώλησης, απ’ όπου περίπου 11 εκατομμύρια ιταλικές οικογένειες αγοράζουν προϊόντα Granarolo. Στις 31/12/2016, ο όμιλος Granarolo απασχολούσε περισσότερους από 2.800 εργαζόμενους. Το 77,48% του Ομίλου ανήκει στην Consortium Granlatte, 19,78% στην Intesa Sanpaolo και το υπόλοιπο 2,74% στην Cooperlat.

Μαρία Τσιβγέλη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase

ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ BITCOIN

 • Τι είναι το bitcoin; +

  To bitcoin είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος, που δημιουργείται και διατηρείται σε ηλεκτρονική μορφή. Δέν υπάρχει κανείς ο οποίος να

  Read More
 • Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του bitcoin; +

  Το bitcoin έχει αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από τα ελεγχόμενα-από-κυβερνήσεις νομίσματα.

  Read More
 • Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin; +

  Το bitcoin είναι μια σχετικά νέα μορφή νομίσματος, η οποία τώρα αρχίζει να γίνεται αποδεκτή από μιά μεγάλη μερίδα του

  Read More
 • Πως μπορεί κάποιος να αγοράσει bitcoin; +

  Μπορείτε να αγοράσετε bitcoin είτε από τα αντίστοιχα ανταλλακτήρια, είτε απευθείας από άλλους ιδιώτες χρησιμοπιώντας πλατφόρμες όπως το localbitcoins για

  Read More
 • 1
 • 1
 • 2