5 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Στα 150 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Autohellas, το πρώτο εξάμηνο του 2017, έναντι 118 εκατ. ευρώ, το 2016. Αντίστοιχα, αύξηση κατέγραψαν και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία διαμορφώθηκαν στα 47,5 εκατ. ευρώ έναντι 41,0 εκατ. ευρώ, το 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 9,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33%, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη 10,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 8,7 εκατ. ευρώ, το 2016, επίδοση σημαντικά βελτιωμένη κατά το πρώτο εξάμηνο, όπου η ζήτηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, λόγω εποχικότητας του τουρισμού, είναι ακόμη σχετικά χαμηλή.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου, κατά την 30/06/2017, έφτασαν τα 207,4 εκατ. ευρώ, έναντι 180,7 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ μέσα στο έτος έχει πραγματοποιηθεί επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων, ύψους 86 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το στόλο κατά 6.000 αυτοκίνητα, σε σχέση με την 30/6/2016, ο οποίος πλέον αριθμεί τα 39.000 αυτοκίνητα.

Η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 15,7%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 10 ετών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης αυτός, είναι αντίστοιχα ισχυρός, τόσο στις χώρες του εξωτερικού, όπου η προσθήκη της Κροατίας από το 2016 στηρίζει την ανάπτυξη, όσο και στην Ελλάδα, όπου η ταυτόχρονη αύξηση των τουριστικών, βραχυχρόνιων, αλλά και των εταιρικών μακροχρόνιων μισθώσεων στηρίζουν την πορεία της εταιρείας.

Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρουσιάζεται ενισχυμένη κατά 29,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημειώνεται, ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η ενδυνάμωση της αγοράς, όπως διαμορφώθηκε κατά την τελευταία διετία, καθώς και η αύξηση των τιμών πώλησης των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, οδήγησαν στην προσαρμογή του συντελεστή απόσβεσης των μεταφορικών μέσων.

Τέλος, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 42,9% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οφείλεται εν μέρει σε νέες δραστηριότητες του ομίλου στη λιανική εμπορία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas, Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Η Autohellas έχει πετύχει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη, τόσο στο τουριστικό κομμάτι της δραστηριότητάς της, όσο και στις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Το τρίτο τρίμηνο, που, όπως πάντα, είναι αυτό που θα διαμορφώσει το ετήσιο αποτέλεσμα, εξελίσσεται με ακόμη ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης για τo τουριστικό Rent a Car, στην Ελλάδα, αλλά και στην Κροατία και την Κύπρο.

Ιδιαίτερα, στην Ελλάδα, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, οι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας για το 2017 παρουσιάζονται σημαντικά μεγαλύτεροι, λόγω των τουριστικών αφίξεων, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που έχουμε υιοθετήσει, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ