Electronet

23 Ιουνίου 2017 ♦ Μέρισμα για τη χρήση του 2016 αποφάσισε να διανείμει προς τους μετόχους της η Electronet στη γενική συνέλευση της εταιρείας, για πρώτη φορά, μετά από επτά χρόνια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αυτό το γεγονός αποδεικνύει την υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωσή της και την ενισχυμένη ρευστότητά της. Σημειώνεται ότι ο δανεισμός της εταιρείας παραμένει μηδενικός.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η Electronet, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, είχε κερδοφόρες χρήσεις, κάτι που ελάχιστες επιχειρήσεις στη χώρα το έχουν καταφέρει. Το γεγονός αυτό συνέβη, εξαιτίας των προσπαθειών της διοίκησης να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της εταιρείας, με σημαντικές παρεμβάσεις σε διαφόρους τομείς, ενώ, ταυτόχρονα, κατόρθωσε να επιτύχει καλύτερες συμφωνίες με τους προμηθευτές. Ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας της Electronet δεν στηρίχθηκε στο μισθολογικό κόστος. Αντίθετα, μάλιστα, ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση αυξήθηκε».

Αναλυτικότερα, το 2016, ο κύκλος εργασιών της Electronet διαμορφώθηκε στα 57,15 εκατ. ευρώ έναντι 55,75 εκατ. ευρώ, το 2015, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 2,5%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 500 χιλ. ευρώ έναντι 427 χιλ. ευρώ.

Η καθαρή θέση της Electronet διαμορφώθηκε στα 6,911 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, έναντι 6,725 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη ημερομηνία του 2015.

Το 2016, η Electronet διατήρησε τα μερίδια που αγοράς, που είχε, στις περισσότερες κατηγορίες.

Για το 2017, οι στόχοι της εταιρείας παραμένουν σταθεροί:

- Επιλεκτική, υγιής χρηματοοικονομικά, ανάπτυξη σε γεωγραφικές περιοχές που δεν γειτνιάζουν με υφιστάμενες επιχειρήσεις μέλη της.

- Διατήρηση ή και αύξηση των μεριδίων αγοράς, με έμφαση στον κλάδο πληροφορικής και τηλεφωνίας, όπου υπάρχει τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης.

- Περαιτέρω προώθηση της εταιρικής και προϊοντικής παρουσίας της Electronet, μέσω των social media, συμπληρωματικά από την προώθηση, μέσω των παραδοσιακών μέσων, όπως είναι η τηλεόραση ή τα φυλλάδια.

- Περαιτέρω ενίσχυση του e-shop της.

Το δίκτυο των καταστημάτων της εταιρείας, σήμερα, ανέρχεται σε 80, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να βρίσκονται στην Περιφέρεια, από όπου και προέρχεται το 85% του τζίρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ