27 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Στο ποσό των 127,838 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ το πρώτο εξάμηνο 2017 από 132,281 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα μειωμένες κατά 3,4%.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 931.000 ευρώ από 1,070 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2016, μειωμένα κατά 13%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 570.000 ευρώ από 905.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2016, μειωμένα κατά 37%.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 1,830 εκατ. ευρώ από 1,569 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,6%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Το 2017 ξεκίνησε με γενικευμένο προβληματισμό στο μακροοικονομικό επίπεδο και μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και δοθείσης της περιορισμένης υποχώρησης των πωλήσεών μας, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στη μείωση του κόστους μέσω ελέγχου / καλύτερης κυκλοφορίας των αποθεμάτων μας, ταχύτερης αποπληρωμής των προμηθευτών με άμεσο όφελος στο κόστος πωληθέντων και αποτελεσματικότερης παρακολούθησης των εξόδων διάθεσης τα οποία συρρικνώθηκαν κατά πλέον του 1,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Οι ενέργειες αυτές απέδωσαν καρπούς καθώς, η επίδοση της Πλαίσιο σε όρους λειτουργικού αποτελέσματος, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών, βελτιώθηκε ουσιωδώς. Έχοντας πετύχει σε ικανοποιητικό βαθμό τον παραπάνω στόχο, προχωρούμε στο δεύτερο εξάμηνο στη στόχευση για διατήρηση και επαύξηση της προϊοντικής μας ποικιλίας και της συνεπούς ολιστικής προσφοράς προϊόντων τόσο αυτών με διεθνή αναγνωρισιμότητα όσο και αυτών που κατασκευάζει η Πλαίσιο και επιτυγχάνουν μια εξαιρετική σχέση τιμής / ποιότητας. Ενόψει των παραπάνω και σε συνδυασμό με το μετριασμό των έκτακτων αρνητικών επιδράσεων από συναλλαγματικές διαφορές και φορολογικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, στρέφουμε την προσοχή μας στο δεύτερο, παραδοσιακά πιο αποδοτικό για τον όμιλο, εξάμηνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ