8 Ιανουαρίου 2022 ♦ Η υιοθέτησή του ψηφιακού γουάν από το WeChat που ανήκει στην Tencent αναμένεται να προσελκύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο εθνικό ψηφιακό νόμισμα της Κίνας.

Ο κινεζικός τεχνολογικός όμιλος Tencent απ' ότι φαίνεται πλέον υποστηρίζει το ψηφιακό γουάν στο πορτοφόλι του 'WeChat Pay', επιτρέποντας στους χρήστες του να κάνουν πληρωμές χρησιμοποιώντας το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (CBDC).

Για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακού γουάν στις συναλλαγές τους, οι χρήστες του WeChat πρέπει να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους μέσω της εφαρμογής e-CNY. Πρόκειται για την εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού για το γουάν, η οποία αναπτύχθηκε από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, όπως αναφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη από την China Daily. Μόλις επαληθευτεί η ταυτότητα του χρήστη και ενεργοποιηθεί, η εφαρμογή e-CNY θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν και να λαμβάνουν το νόμισμα στο WeChat.

Η πιλοτική έκδοση της εφαρμογής e-CNY κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Κίνα ξεκινά την την κυκλοφορία του ψηφιακού της εθνικού νομίσματος.

Το WeChat που έχει αναπτυχθεί από την Tencent, είναι η κυρίαρχη εφαρμογή που χρησιμοποιείται για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Μαζί με το Alipay, το WeChat συχνά αποκαλείται «σούπερ εφαρμογή», καθώς ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Η Κίνα ξεκίνησε να αναπτύσσει την ιδέα του εθνικού ψηφιακού νομίσματος από το μακρινό 2014. Με το ψηφιακό γουάν, η δοκιμαστική περίοδος του οποίου συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο, είχαν διεκπεραιωθεί συναλλαγές αξίας 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου του 2021.

Εν' όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου φέτος αναμένεται και η επέκταση της χρήσης του e-CNY. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θέλει να έχει όλα όσα σχετίζονται με το ψηφιακό γουάν ολοκληρωμένα και έτοιμα για την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην κινεζική πρωτεύουσα στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Tencent ανακοίνωσε επίσης ότι θα διερευνήσει νέες εμπειρίες πληρωμής ψηφιακών γουάν στο Χειμερινό Ολυμπιακό Χωριό του Πεκίνου, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 27 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr