5 Ιανουαρίου 2022 ♦ Το bitcoin θα συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς του χρυσού, σύμφωνα με έκθεση του κολοσσού της επενδυτικής τραπεζικής Goldman Sachs.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου, η τράπεζα αναφέρει ότι η κεφαλαιοποίηση αγοράς του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος πιθανότατα θα αυξηθεί ως «υποπροϊόν της ευρύτερης υιοθέτησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και πιθανώς λόγω λύσεων κλιμάκωσης ειδικά για το bitcoin».

Εξετάζοντας την κεφαλαιοποίηση του bitcoin προσαρμοσμένη σε διακύμανση, το εμβληματικό κρυπτονόμισμα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της συνολικής αγοράς "αποθήκης αξίας", στην οποία επί του παρόντος κυριαρχεί ο χρυσός. Οι υποστηρικτές του bitcoin —από τον Paul Tudor Jones μέχρι τον Anthony Scaramucci— υποστήριξαν το bitcoin ως μέσο αποθήκευσης αξίας και περιουσιακό στοιχείο αντιστάθμισης του πληθωρισμού παρόμοιο με τον χρυσό.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η τιμή του bitcoin θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί σε περισσότερα από 100.000 δολάρια εάν κατείχε το 50% της λεγόμενης αγοράς «αποθήκης αξίας». Η τράπεζα προσθέτει ακόμη ότι οι περιπτώσεις χρήσης εκτός από αποθηκευτικό χώρο αξίας θα μπορούσαν να δώσουν επιπλέον ώθηση στο κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με την έκθεση.

"Το bitcoin μπορεί να έχει εφαρμογές πέρα ​​από μία απλή "αποθήκη αξίας" - και οι αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ μεγαλύτερες από το bitcoin - αλλά πιστεύουμε ότι η σύγκριση της κεφαλαιοποίησής του με τον χρυσό μπορεί να βοηθήσει να τεθούν παράμετροι σε εύλογα αποτελέσματα για τις αποδόσεις του bitcoin"

Η Goldman Sachs σημείωσε προηγουμένως ότι το bitcoin ήταν μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις του έτους το 2021, παρά την χαμηλή απόδοση σε σχέση με άλλα περιουσιακά στοιχεία λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητότητά του.

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr