bitcoin μπροστά από γράφημα

24 Ιουνίου 2020 ♦ Σύμφωνα με το Glassnode, τουλάχιστον το 83% των διευθύνσεων bitcoin, βρίσκονται σε κατάσταση κερδοφορίας.

Μετά την 'κατρακύλα' της 12ης Μαρτίου, που αποκλήθηκε από τους θιασώτες των πιασάρικων τίτλων ως 'Black Thursday', έχουμε μια άνοδο της τάξης του 43%. Τότε, μόνο το 45%, όλων των διευθύνσεων bitcoin ήταν κερδοφόρες. Ήταν το χαμηλότερο σημείο του 2020.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το υψηλότερο ποσοστό κερδοφόρων διευθύνσεων αυτή την χρονιά, σημειώθηκε την 1η Ιουνίου και άγγιξε το 89%, όταν η τιμή του bitcoin ήταν περίπου 10.400 δολάρια ΗΠΑ - το υψηλότερο επίπεδο για τέσσερις μήνες.

Βέβαια, αυτοί που επένδυσαν σε bitcoin, δεν βλέπουν ακόμα τα κέρδη που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά. Η τιμή του bitcoin, το 2019 έφτασε στα 13.900 δολάρια, ενώ οι κερδοφόρες διευθύνσεις εκτοξεύθηκαν στο 95% στις 26 Ιουνίου.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Glassnode μπορεί να είναι καλά για την πολυ-αναμενόμενη άνοδο, καθώς δείχνουν ότι το bitcoin δεν είναι υπερ-αγορασμένο, ακόμα. Μια ένδειξη άνω του 95% όμως, δείχνει συνήθως το αντίθετο.

Η Chainalysis δημοσίευσε επίσης μια νέα ανάλυση που δείχνει ότι η πλειοψηφία όσων επενδύουν σε bitcoin, τα διακρατούν μακροπρόθεσμα, πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει ισχυρή πρόθεση πώλησης, παρά το ότι μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω κερδοφορία.

Η εταιρεία crypto analytics δήλωσε ότι πάνω από το 60% των 18,6 εκατομμυρίων bitcoin που εξορύσσονται παραμένει αποθηκευμένο ως μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ενώ μόνο το 19% ή 3,5 εκατομμύρια bitcoin διαπραγματεύονται ενεργά σε χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Η τιμή του bitcoin παρά λίγο να ξεπεράσει επανειλημμένα τα 10.000 δολάρια, μετά το 'halving' που έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου, πετυχαίνοντάς το σε μερικές περιπτώσεις, αλλά τα breakouts δεν διήρκεσαν σε καμία περίπτωση, ως ισχυρή αντιστάθμιση. Οι περισσότεροι traders θεωρούν την τιμή των 10.000 δολαρίων ως βασικό επίπεδο για μια επικείμενη ξέφρενη άνοδο.

 

Εικόνα: pixabay.com