15 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Το δίκτυο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων που αριθμεί περισσότερα 400 τραπεζικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα εξετάζει την παροχή υπηρεσιών πορτοφολιού (wallet) στους πελάτες του ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα από τους λογαριασμούς τους το 2022.

Η Γερμανική Ένωση Ταμιευτηρίων καταλαμβάνει ηγετική θέση στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και η υιοθέτηση της εξεταζόμενης υπηρεσίας υπολογίζεται ότι θα παρέχει πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα.

Παροχή υπηρεσιών σε κρυπτονομίσματα

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Capital», το σχέδιο επεξεργάζεται ειδική ομάδα της S-Payment –εταιρίας ​​παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής. Σύμφωνα με αυτό οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να αγοράζουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum απευθείας από τους λογαριασμούς τους.

Εφόσον το σχέδιο εγκριθεί από τις τράπεζες στις αρχές του 2022, είναι πιθανό να προχωρήσουν εντός του έτους στις πρώτες εκδόσεις πορτοφολιών σε κρυπτονομίσματα. Σημειώνεται ότι αυτές οι υπηρεσίες δεν παρέχονται μέχρι τώρα από τις άλλες γερμανικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι τράπεζες μέλη της Ένωσης θα αποφασίζουν ανεξάρτητα για το εάν επιθυμούν να προσφέρουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, ωστόσο όπως αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού καταγράφεται ήδη ισχυρό ενδιαφέρον.

«Το ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι τεράστιο», δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων σχολιάζοντας το πιλοτικό σχέδιο.

Φέτος, η Γερμανία ενέκρινε νόμο που επιτρέπει σε «κεφάλαια ειδικού σκοπού» να επενδύουν το 20% των περιουσιακών τους στοιχείων σε κρυπτονομίσματα.

Λύση για τον πληθωρισμό;

Η υπηρεσία της Ένωσης Ταμιευτηρίων σχεδιάζεται εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού στη Γερμανία αλλά και παγκόσμια. Ο Helmut Schleweis – ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων – είπε ότι οι σημερινές αυξανόμενες τιμές και τα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν ένα «τοξικό μείγμα που τροφοδοτεί τη διάβρωση του πλούτου, η οποία και είναι δύσκολο να σταματήσει».

H αναγνώριση του bitcoin ως μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού αυξάνεται, καθώς είναι απρόσβλητο στην αθρόα εκτύπωση χρημάτων που οδηγεί σε αύξηση του πληθωρισμού. Πρόσφατη ανάλυση του Bloomberg ανέφερε ότι το bitcoin είναι «το καλύτερο μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού», επικαλούμενη το γεγονός ότι έχει λειτουργήσει αποπληθωριστικά από την αρχή της δημιουργίας του, στο εντυπωσιακό ποσοστό του 99,99% .

Ουσιαστικά, το bitcoin δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί, έχοντας μια σταθερή ποσότητα αποθέματος 21 εκατομμυρίων νομισμάτων, ενώ επενδυτές όπως ο Michael Saylor το έχουν χαρακτηρίσει «ψηφιακό χρυσό».

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr