20 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Η Αυστριακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς (FMA) δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει σημειωθεί αύξηση του εγκλήματος με τη χρήση κρυπτονομισμάτων και απαιτείται αυστηρότερη ρύθμιση.

Η FMA αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των αναφορών επενδυτικής απάτης που κατατέθηκαν το 2020 αφορούσαν προϊόντα κρυπτονομισμάτων και ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

«Βλέπουμε μεγάλη ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της FMA Klaus Grubelnik στο Bloomberg. «Ανέκαθεν υπήρχαν προσφορές εξαπάτησης για τις μετοχές και τον χρυσό, αλλά αυτές οι απάτες πλέον μετατοπίζονται στα ψηφιακά στοιχεία λόγω της έντονης δημοσιότητας που έχουν αποκτήσει».

Υπήρξε ένας αυξανόμενος αριθμός από απάτες που χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα και που διαφημίζονται σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το WhatsApp, το TikTok και το Telegram, σύμφωνα με την FMA.

Ο Grubelnik ανέφερε ότι η άσκηση διώξεων είναι πιο δύσκολη σε περιπτώσεις όπου οι έρευνες πρέπει να διεξάγονται διασυνοριακά.

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr