14 Μαρτίου 2021 ♦ Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής hedge fund, Ole Andreas Halvorsen, επενδύει κεφάλαια σε μια εταιρεία εξοπλισμού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (ASIC) που λειτουργεί καταναλώνοντας μειωμένα ποσά ενέργειας σε σχέση με τον εξοπλισμό άλλων κατασκευαστών.

Η εταιρεία του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου της Νορβηγίας επενδύει στην κατασκευή τσιπ εξόρυξης (ASIC) που φέρεται να είναι 300% - 500% ενεργειακά αποδοτικότερα από τα υπάρχοντα υλικά.

Ένα άρθρο δημοσιευμένο στο Trijo εξηγεί ότι ο διαχειριστής και συνιδρυτής του hedge fund με έδρα το Κονέκτικατ, Viking Global Investors, επενδύει τώρα στην Harmonychain, μια εταιρεία που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα.

Ο Halvorsen ένωσε τις δυνάμεις του με αρκετούς γνωστούς επενδυτές από τη Νορβηγία, όπως είναι οι Kjell Inge Røkke, Bjørn Dæhlie και Arne Fredly, επενδύοντας κεφάλαια στην κρυπτο-οικονομία. Ο ίδιος ο Halvorsen θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές hedge fund παγκοσμίως και έχει καταλάβει τη 11η θέση διαχειριστή hedge fund στον κόσμο, σύμφωνα με τον Forbes.

Η Harmonychain επρόκειτο να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Όσλο. Ωστόσο, για κάποιον λόγο που δεν θα αναφέρουμε τώρα, η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Όσλο αναβλήθηκε.

Στον ιστότοπο της Harmonychain, μπορεί να βρει κανείς αρκετό υλικό για τα τσιπ που κατασκευάζει. Εκεί αναφέρεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης ενός "microchip διπλού σκοπού: Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Scrypt αλγόριθμου ASIC Supercomputer". Επίσης αναφέρεται ότι είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι 300% - 500% ενεργειακά αποδοτικότερο σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα Scrypt.

Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα τσιπ χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη Litecoin.

Ακόμα λοιπόν ένα ισχυρό σημάδι στροφής των διαχειριστώ κεφαλαίων προς μια οικονομία που αν μη τι άλλο θεωρούν ότι "είναι καυτή".

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr