18 Μαρτίου 2021 ♦ Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez λέει ότι λαμβάνει θετικά σχόλια σχετικά με την πρότασή του να επεκτείνει τις περιπτώσεις χρήσης του bitcoin για κατοίκους και υπαλλήλους εντός της πόλης του.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Fox Business, ο Suarez λέει  ότι οι αντιδράσεις στην πρότασή του που θα επέτρεπε στους κατοίκους να πληρώνουν φόρους και οι υπάλληλοι να μπορούν λαμβάνουν το μισθό τους σε bitcoin, είναι εξαιρετικά θετικές.

Ο δήμαρχος αποκαλύπτει ότι άλλοι δημοτικοί ηγέτες έχουν αρχίσει να δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το προβάδισμα του Μαϊάμι.

"Μπορώ να σας πω ότι η αντίδραση ήταν εξαιρετικά θετική. Νομίζω ότι το tweet που έβαλα με αυτό το ψήφισμα έλαβε 2 εκατομμύρια προβολές, 6,5 εκατομμύρια εμφανίσεις. Και έχω λάβει κλήσεις από Δημάρχους και πρώην κυβερνήτες από ολόκληρη τη χώρα που ψάχνουν να κάνουν κάτι παρόμοιο."

Ο Suarez λέει ότι η κίνηση για περαιτέρω υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων στην πόλη του καθοδηγείται από τη ζήτηση εν μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας του κρυπτονομίσματος. Ο Δήμαρχος παραδέχεται επίσης ότι η ώθηση του bitcoin στο ευρύ κοινό είναι μια προωθητική στρατηγική για το Μαϊάμι, καθώς αναμένει ότι η Φλόριντα θα γίνει μια από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα πολιτείες στις ΗΠΑ.

"Θέλουμε να είμαστε γνωστοί ως η πιο αναπτυσσόμενη τεχνολογικά πόλη της Αμερικής. Αντιλαμβανόμαστε ότι η τεχνολογία είναι το μέλλον της οικονομίας μας, όχι μόνο για τη γενιά μου, αλλά και για τη γενιά των παιδιών μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε το είδος της οικονομίας στην οποία τα παιδιά μας θα μπορούν να είναι επιτυχημένα και να παράγουν θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές…

Μπορείτε να πάρετε πολύ σημαντικά μικρά βήματα για να βοηθήσετε το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα να γνωρίσουν ευρεία αποδοχή και αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προσοχή για την πόλη σας… Ας ελπίσουμε ότι το Μαϊάμι θα είναι η πιο φιλική προς τα κρυπτονομίσματα πολη στην χώρα και νομίζω ότι θα γίνει μέρος της εικόνας μας - να είμαστε προνοητικοί και να προωθούμε τις νέες τεχνολογίες.

Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που στην πραγματικότητα κατέχουν κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με ορισμένους από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα και μερικές από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια. Σκέφτηκα ότι ήταν ένα είδος χαμηλού καρπού για την πόλη του Μαϊάμι να είναι καινοτόμος, να σκέφτεται προς τα εμπρός και να είναι η πρώτη πόλη που μπορεί να προσφέρει αυτά τα πράγματα στους υπαλλήλους της, στους κατοίκους της και ακόμη και να το σκεφτείς ως πλεονέκτημα για να επενδύσεις ".