24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του γίγαντα εξόρυξης Bitmain, δήλωσε στο Forbes ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να φτάσει τα «δεκάδες τρισεκατομμύρια».

Μετά τα εντυπωσιακά κέρδη που είχε καταγράψει μέσα στον χρόνο, τον Νοέμβριο, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων κατέρριψε το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων. Πλέον, μετά τη διόρθωση της αγοράς βρίσκεται στα 2,2 δισ. δολάρια, με το bitcoin να αντιπροσωπεύει λίγο παραπάνω από το 40% αυτού του ποσού.

Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, εκτίμησε πρόσφατα ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 600.000 δολάρια.

Ο Wu ίδρυσε τη start up για κρυπτονομίσματα, Matrixport, το 2019, μετά την αποτυχία της πολυαναμενόμενης αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Bitmain.

Στις αρχές του χρόνου ο Wu παραιτήθηκε από την Bitmain (μετά από διαφωνίες με τον έτερο συνιδρυτή της Micree Zhan) και από τον διακανονισμό που ακολούθησε ανέλαβε τον έλεγχο της Bitdeer, εταιρείας υπηρεσιών εξόρυξης στο cloud.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Bitmain τα πάει "καλά" οικονομικά:

"Τον Αύγουστο, μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. δολαρίων, η Matrixport έγινε «μονόκερος» στο χώρο των κρυπτονομισμάτων φτάνοντας σε αποτίμηση το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων".

Καινοτομία που κόβει την ανάσα

Η κυρίαρχη κριτική που δέχεται ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι ο χαρακτηρισμός της ως παιχνίδι κερδοσκοπίας, αλλά ο Wu δηλώνει βέβαιος ότι η τεχνολογία ττων κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά υποσχόμενη και με μεγάλες προοπτικές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λευκή βίβλος του Satoshi Nakamoto για το bitcoin άνοιξε «έναν νέο κόσμο» δυνατοτήτων.

Επιπλέον, ο Wu έκανε λόγο για ανάπτυξη «που κόβει την ανάσα», αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων δύο χρόνων στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Ο δισεκατομμυριούχος του κρυπτο-χώρου προβλέπει ότι τα κρυπτονομίσματα θα υιοθετηθούν τελικά από τους θεσμικούς οργανισμούς του χρηματοπιστωτικού τομέα και τις ρυθμιστικές αρχές:

"Τελικά, οι θεσμικοί οργανισμοί και οι ρυθμιστικές αρχές θα αγκαλιάσουν την τεχνολογία blockchain".