16 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Ο CEO της Tesla Elon Musk, θεωρεί ότι τεράστιες ποσότητες Dogecoin διακρατούνται από ελάχιστους μεγαλοκατόχους. Και τους κάνει μια προσφορά. Μια τεράστια προσφορά. Τους προσφέρει χρήματα με αντάλλαγμα την "αποδεδειγμένη καταστροφή" των νομισμάτων τους.

Γιατί το κάνει αυτό ο Elon; Γιατί πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση, μακροπρόθεσμα θα προσφέρει ένα υγιές στήριγμα στο οικοσύστημα του νομίσματος, που όπως δείχνουν τα πράγματα του αρέσει... Ο υποψιασμένος αναγνώστης θα αναρωτηθεί για ποιόν λόγο να του αρέσει; Μπορεί να είναι πλακατζής, ή ...μπορεί να έχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού του ...θα δείξει το μέλλον.

Ο Elon Musk τουίταρε την Κυριακή τα εξής:

"Εάν οι κύριοι κάτοχοι dogecoin πουλήσουν τα περισσότερα από τα νομίσματά τους, θα λάβουν την πλήρη υποστήριξή μου. Η υπερβολική συγκέντρωση είναι το μοναδικό πραγματικό ζήτημα κατα την γνώμη μου ... Θα πληρώσω κυριολεκτικά $ εάν απλώς ακυρώσουν τους λογαριασμούς τους."

Το tweet αυτό - όπως και όσα το ακολούθησαν - συγκέντρωσε έναν τεράστιο αριθμό σχολίων και likes.

O Musk δεν διευκρίνισε ακόμα τι ακριβώς περιμένει να κάνουν οι αποδέκτες του μηνύματός του ούτε συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς το ποσό με το οποίο προτίθεται να τους αποζημιώσει.

Σύμφωνα με την Dogecoin Rich List στο bitinfocharts.com, μια μόνο διεύθυνση περιέχει το 28,7% όλων των DOGE, ενώ το 50% όλων των DOGE συνολικά βρίσκεται μοιρασμένο σε 12 μόνο διευθύνσεις.

Λίγες ώρες μετά την αρχική προσφορά του ο Musk ερωτήθηκε ποιο αποτέλεσμα θα θεωρούσε αποδεκτό, και απάντησε "~5%". Σχολιάζοντας για την διεύθυνση που περιέχει το 28,7% έγραψε:

Δυσάρεστη συγκέντρωση.

Αρκετοί bitcoiners πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο ισχύει και με το bitcoin, με τον Satoshi Nakamoto να κατέχει -θεωρητικά- 1 εκατομμύριο bitcoin.Ο Elon Musk πάντως πιστεύει ότι η περίπτωση του DOGE είναι χειρότερη.

Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε και να καταγράψουμε τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις απαντήσεις που ακολούθησαν , όμως αξίζει να δούμε την ουσία του πράγματος που συνοψίζεται στο ότι ο Elon Musk εμφανίστηκε στον χώρο των crypto για να μείνει, ενώ δεν χάνει συγχρόνως και το χιούμορ του.

Όπως έχει γράψει νωρίτερα: "Το dogecoin είναι το νόμισμα του λαού" για να συνεχίσει αργότερα "...το dogecoin φτιάχτηκε για πλάκα ... αλλά η ζωή αγαπάει την ειρωνεία και συχνά το πιο ειρωνικό αποτέλεσμα είναι πιθανά και διασκεδαστικό. Και πιστεύω ότι το πιο διασκεδαστικό και ειρωνικό αποτέλεσμα θα είναι το dogecoin να γίνει κάποτε το παγκόσμιο νόμισμα."

Για να κλείσουμε να πούμε ότι νωρίτερα, την προηγούμενη εβδομάδα ο Musk έγραψε ότι μερικά dogecoin για τον γιό του lil X, ώστε να γίνει και αυτός hodler...