16 Ιανουαρίου 2022 ♦ Οι traders συστήνουν «ψυχραιμία», καθώς αναμένουν περαιτέρω πιέσεις στην τιμή του BTC μέχρι το επίπεδο των 46.500 δολαρίων να κατοχυρωθεί ως στήριξη και να δώσει τη δυνατότητα για αντιστροφή της τάσης σε ένα ευρύτερο χρονικό πλαίσιο.

Η μεταβλητότητα της αγοράς έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της τις τελευταίες μέρες με τους traders κρυπτονομισμάτων να παρακολουθούν την τιμή του bitcoin (BTC) να υποχωρεί στην ευρύτερη περιοχή των 45.000 δολαρίων.

Είναι χαρακτηριστική η πορεία της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία από το TradingView η επίτευξη του ημερήσιου υψηλού των 44.500 δολαρίων ενεργοποίησε τις «αρκούδες» (bears - πτωτική τάση) ρίχνοντας την τιμή στο χαμηλό των 42.315 δολαρίων. Την ίδια μέρα πτωτικά έκλεισαν και οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι αναλυτές αποτιμώντας τις κινήσεις αυτές προσδιορίζουν το επίπεδο των 46.500 δολαρίων, ως κομβικό για την εξέλιξη της τιμής του bitcoin.

Νέα αντίσταση ο ΕΜΑ 50 ημερών

Ο αναλυτής κρυπτονομισμάτων με το ψευδώνυμο Rekt Capital ανάρτησε στο Twitter το ακόλουθο διάγραμμα εστιάζοντας στην απόδοση του bitcoin σε σχέση με τον εκθετικό κινητό μέσο όρο (EMA) 50 ημερών.

«Αυτή τη στιγμή η μπλε γραμμή του EMA 50 εβδομάδων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντίσταση».

Με βάση το παραπάνω διάγραμμα, τα 44.825 δολάρια αποτελούν ισχυρή αντίσταση για το bitcoin.

Οι «φάλαινες» ασκούν πίεση στα 46.500 δολάρια

Σύμφωνα με διάγραμμα της εταιρείας ανάλυσης Whalemap διαπιστώνεται ισχυρή συσσώρευση «φαλαινών» (τα μεγάλα πορτοφόλια που έχουν στην κατοχή τους από 1.000 έως και 5.000 bitcoin) στο τρέχον επίπεδο τιμών, παρόμοια με τη συσσώρευση των 90.000 BTC στην περιοχή των 46.500 δολαρίων.

«Η ανάκτηση του επιπέδου των 46.500 δολαρίων θα μπορούσε να σημαίνει αντιστροφή τάσης. Ωστόσο, οι «φάλαινες» θα συναντήσουν αντίσταση στο επίπεδο αυτό. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στα 46.500 δολάρια».

«Μείνετε ψύχραιμοι και απολαύστε τις αγορές»

Τα 46.500 δολάρια χαρακτηρίζονται ως επίπεδο αντίστασης και από τον ανεξάρτητο αναλυτή της αγοράς Michaël van de Poppe, ο οποίος δημοσίευσε το ακόλουθο διάγραμμα προβλέποντας την πορεία του BTC τον Ιανουάριο.

«Αυτό είναι ενδεχομένως ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο για το bitcoin. Πρώτη δοκιμή για τα 46.000 δολάρια, αμφιβάλλω για το εάν θα διασπαστεί η αντίσταση με την πρώτη».

Μετά την αποτυχημένη δοκιμή διάσπασης και την απόρριψη στα 44.000 δολάρια, ο Poppe ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα συστήνοντας υπομονή, καθώς η πορεία προς υψηλότερες τιμές θα χρειαστεί χρόνο.

«Το κλίμα αρχίζει να αλλάζει σιγά-σιγά τις τελευταίες μέρες».

Η τάση μακροπρόθεσμα εξακολουθεί να είναι ανοδική (bullish), αλλά για να έχουμε μια μεγάλη ανοδική κίνηση, θα απαιτηθεί σταθεροποίηση της τιμής και συσσώρευση».

Σήμερα, 16 Ιανουαρίου, το bitcoin υποχωρεί κατά 1% στα 43.150 δολάρια.

Η συνολική κεφαλοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 2,023 τρισ. δολάρια εκ των οποίων το bitcoin καταλαμβάνει το 39,8%.

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr