8 Ιανουαρίου 2022 ♦ Η Ισπανίδα βουλευτής των Ciudadanos στο Κογκρέσο της χώρας, María Muñoz, πρότεινε τη εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση εξορυκτών bitcoin καθώς και άλλων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και τις παρεμφερείς τεχνολογίες, μετά τις διαδηλώσεις και τα εκτεταμένα επεισόδια στο Καζακστάν.

Χθες δημοσίευσε στο Twitter τις προτάσεις της, ώστε η χώρα της να γίνει μελλοντικά κόμβος εξόρυξης bitcoin..

"Οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν έχουν αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, επίσης και για το Bitcoin. Προτείνουμε η Ισπανία να ανακηρυχθεί ως ένας ασφαλής προορισμός για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα για την ανάπτυξη ενός ευέλικτου, αποτελεσματικού και ασφαλούς τομέα."

Ο πολιτικός επισύναψε στο tweet ολόκληρη την πρόταση, στην οποία αποκαλύπτεται περαιτέρω η πρότασή της για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής ως προς αυτό.

"Πέρυσι προτείναμε τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για τα Κρυπτονομίσματα και ενός φόρουμ υψηλού επιπέδου που θα αποτελείται από ειδικούς του κλάδου για τη δημιουργία μιας ρυθμιζόμενης αγοράς που είναι επίσης ευέλικτη, ευνοϊκή και ασφαλής για την εξόρυξη και τη χρήση κρυπτονομισμάτων."

Πριν από λίγες ημέρες, οι διαμαρτυρίες στο Καζακστάν κλιμακώθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου εντός της χώρας και στην επακόλουθη πτώση της ισχύος κατακερματισμού (hashrate) του δικτύου του bitcoin.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Καζακστάν είναι μία από τις κορυφαίες χώρες όσον αφορά την εξόρυξη BTC, σύμφωνα με στοιχεία του Cambridge.

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr