11 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Η Blue Ridge, μια τράπεζα με έδρα τη Βιρτζίνια, θα είναι η πρώτη δημόσια τράπεζα των ΗΠΑ που θα προσφέρει μια δυνατότητα αγοράς bitcoin από τα ATM της.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2013, λειτουργούν μηχανήματα αυτόματης πώλησης για BTC, αλλά είναι η Blue Ridge Bank που θα γίνει η πρώτη δημόσια τράπεζα που παρέχει μια τέτοια λειτουργία.

Η απόφαση για έναρξη της λειτουργίας λήφθηκε λόγω της υψηλής ζήτησης για Bitcoin.

«Προσπαθούμε να προβλέψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, τόσο παρόντες όσο και μελλοντικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Ridge Bank Brian Plum στην τοπική Richmond Times-Dispatch.

Για να συνεργαστεί με κρυπτονομίσματα, η Blue Ridge έχει συνάψει συμφωνία με τον εθνικό διαχειριστή ATM BluePoint ATM Solutions και την εταιρεία LibertyX, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για ATM.

Για να αγοράσουν BTC από τα ATM της Blue Ridge Bank, οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή LibertyX για κινητά στα smartphone τους, καθώς επίσης να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

Ταυτόχρονα, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να αγοράσει bitcoin από ΑΤΜ, όχι μόνο οι πελάτες της Blue Ridge Bank. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάσσουν τα BTC τους και να λαμβάνουν μετρητά αμέσως.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αριθμός των ATM κρυπτονομισμάτων που εγκαταστάθηκαν σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τις 10.000. Πλέον, σύμφωνα με το ATM Coin, ο αριθμός τέτοιων συσκευών υπερβαίνει τις 15.000.