9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών web banking της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο nbg.gr και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μάλλον περίεργο μήνυμα.

Το μήνυμα αυτό μετά την επιλογή του κουμπιού με την ένδειξη "Ενημερώθηκα" από ότι φαίνεται δεν εμφανίζεται ξανά.

Το μήνυμα γράφει ακριβώς τα παρακάτω:

"Σημαντική ενημέρωση: Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της εσωτερικής Πολιτικής και των Διαδικασιών της, εφαρμόζει μέτρα αυξημένης δέουσας επιμέλειας κατά την εκτέλεση συναλλαγών, που σχετίζονται με αγορές και πωλήσεις κρυπτονομισμάτων. Η διενέργεια τέτοιων συναλλαγών, μέσω του Internet και Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των κεφαλαίων στον εντολέα, σε περίπτωση εισερχομένων εμβασμάτων προς πίστωση, ή την αδυναμία εκτέλεσης μεταφορών προς δικαιούχους, παρόχους υπηρεσιών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων."

Τί μας λέει λοιπόν η ...καλή μας Εθνική;

Μας λέει λοιπόν ότι ενδεχομένως και να μην μπορεί να κάνει την δουλειά της! Δηλαδή να μην εκτελέσει ούτε μια εντολή μεταφοράς προς ένα ανταλλακτήριο αλλά και το σημαντικότερο, να μην επιτέψει σε κάποιον να πάρει τα χρήματά του από ένα ανταλλακτήριο!

Περιμένουμε να δούμε τι θα έρθει στην συνέχεια και από τις άλλες ...τράπεζες για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια γενικότερη ιδέα για τι τί συμβαίνει στην χώρα "της φαιδρής πορτοκαλέας".