Pantera Capital CEO Dan Morehead

22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το πρόσφατο άλμα της PayPal στην αγορά κρυπτονομισμάτων συμβάλλει στην προώθηση του τρέχοντος ράλι της τιμής του bitcoin, σύμφωνα με την Pantera, μια εξέχουσα εταιρεία επενδύσεων κρυπτονομισμάτων και blockchain.

Σε μια επενδυτική επιστολή  που δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου, η επενδυτική εταιρεία συνέκρινε τη συνεχιζόμενη 'bullish' αγορά με την τελευταία φορά που το bitcoin (BTC) αυξήθηκε πάνω από 18.000 $, πριν από τρία χρόνια.

«Προηγουμένως η διαδικασία αγοράς bitcoin ήταν αρκετά δύσκολη», σημειώνει η επιστολή, σε αντίθεση με το πώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου PayPal έχει πλέον διευκολύνει εκατομμύρια χρήστες να γίνουν δυνητικά κάτοχοι bitcoin, ether, bitcoin cash (BCH) και litecoin (LTC).

Πράγματι, όλοι οι επιλέξιμοι κάτοχοι λογαριασμού PayPal στις Η.Π.Α. μπορούν πλέον να αγοράσουν, να κατέχουν και να πουλήσουν αυτά τα κρυπτονομίσματα - νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία, λόγω του απότομου ενδιαφέροντος των πελατών. Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε πρόσφατα το εβδομαδιαίο όρια αγοράς κρυπτονομισμάτων σε 20.000$ από το αρχικό όριο των 10.000$.

"EΚΡΗΞΗ! Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή», έγραψε ο Dan Pantera, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ομόνυμης επενδυτικής φίρμας, στην επιστολή του Νοεμβρίου. "Όταν το PayPal ΄δούλεψε', ο όγκος άρχισε να εκρήγνυται."

Η Pantera ισχυρίζεται ότι η PayPal αγοράζει ήδη σχεδόν το 70% των νέων εξορυγμένων bitcoin. Μαζί με την ρουτίνα αγοράς bitcoin της Square App, περισσότερο από το 100% όλων των bitcoin που κόπηκαν πρόσφατα περιήλθαν στην PayPal.

Το δίκτυο toy bitcoin εκδίδει νέα BTC βάσει σταθερού και προκαθορισμένου προγράμματος. Μόνο 6,25 νέα BTC εξορύσσονται κάθε 10 λεπτά, μετά το «halving» του τρέχοντος έτους, ένα ποσό που θα συνεχίζει να μειώνεται κάθε τέσσερα χρόνια έως ότου κυκλοφορήσουν και τα 21 εκατομμύρια BTC.

Η μελέτη της Pantera επικεντρώνεται στην κατανόηση της αγοράς bitcoin από την πλευρά της προσφοράς. Η ιδέα είναι ότι καθώς η προσφορά των BTC μειώνεται, λόγω των χαμηλότερων ανταμοιβών εξόρυξης, η ζήτηση φυσικά αυξάνεται - οδηγώντας σε ανατίμηση της τιμής.

«Όταν άλλα, μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ακολουθήσουν το προβάδισμα της PayPal, η έλλειψη προσφοράς θα γίνει ακόμη πιο ανισορροπημένη. Ο μόνος τρόπος εξισορρόπησης προσφοράς και ζήτησης είναι η υψηλότερη τιμή», έγραψε η Pantera.

 

Πηγή: coindesk.com

Εικόνα:Pantera Capital CEO Dan Morehead