24 Νοεμβρίου 2017 ♦ Η Swissquote, η οποία προσφέρει διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες, ξεκίνησε την διάθεση ενός προϊόντος ανταλλαγής bitcoin, για το οποίο ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό της διακύμανσής της τιμής του.

Tο προϊόν αυτό που ονομάζεται "Bitcoin Active Certificate" δουλεύει ως εξής: μετακινεί τις συμμετοχές του επενδυτή μεταξύ δολαρίου και bitcoin με την βοήθεια ενός αυτοδιδασκούμενου αλγορίθμου ο οποίος υποτίθεται ότι προβλέπει τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς, χρησιμοποιώντας τεχνικούς δείκτες, τις τάσεις αγοράς / πώλησης όπως και την 'αίσθηση' που διακρίνει τα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση της Swissquote Bank

"Αυτή η στρατηγική έχει σχεδιαστεί ώστε να μειώσει τη διακύμανση αυξάνοντας το ποσό της διακράτησης μετρητών σε περιόδους αβεβαιότητας ή/και πτώσης. Αυτή η στρατηγική καμηλής διακύμανσης προβλέπεται ότι θα βοηθήσειτων στην περαιτέρω μείωση της μεταβλητότηταςστην πορεία του χρόνου."

Επίσης η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι διακρατά το 60 έως 100% του χαρτοφυλακίου της σε bitcoin, εξαρτώντας τις εκάστοτε αποφάσεις της στα επίπεδα εμπιστοσύνης των προβλέψεών της για την τιμή του bitcoin, ενώ το υπόλοιπο θα διακρατείται σε δολάρια ΗΠΑ. H διαπραγμάτευση του εν λόγω προϊόντος θα πραγματοποιείται στο SIX Swiss Exchange.

Το Ιούλιο που μας πέρασε, η Swissquote είχε ανακοινώσει την συνεργασία της με την Bitstamp, για την δημιουργία μιάς υπηρεσίας η οποία επιτρέπει στους πελάτες της την ανταλλαγή bitcoin με δολάρια ΗΠΑ και ευρώ μέσω των λογαριασμών τους.

Εικόνα: Σύνθεση pixabay.com, swissquote.ch, bitcoinnews.gr