Ντμίτρι Μεντβέντεφ

10 Μαρτίου 2017 ♦ Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης να εξετάσει τη δυνατότητα εφαρμογής τεχνολογίας blockchain στην προετοιμασία του προγράμματος "Ψηφιακή Οικονομία", σύμφωνα με τo Rambler News.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται ήδη από μεγάλες τράπεζες, εταιρείες και ακόμη και κάποια κράτη.

Πρόσθεσε ότι μπορεί να συμβάλει στην απαλλαγή περιττού κύκλου εργασιών από τις επιχειρήσεις και την γραφειοκρατία, αλλά είναι απαραίτητο "να αναλυθεί πώς όλο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στο σύστημα ελέγχου μας."

"Σε κάθε περίπτωση, το αντικείμενο είναι νέο και δημοφιλές. Έδωσα εντολή στα αρμόδια υπουργεία, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και το Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης να εξετάσουν την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών στην προετοιμασία του προγράμματος "Ψηφιακή Οικονομία", είπε ο Μεντβέντεφ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο επικεφαλής της Vnesheconombank Sergei Gorkov δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δύο αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain: φθηνή ενέργεια και εξειδικευμένο προσωπικό ΙΤ. Και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sberbank German Gref, σε τρία με πέντε χρόνια, το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα θα έχει αλλάξει ριζικά λόγω των καινοτόμων τεχνολογιών.

Τον Ιούλιο του 2016, η Τράπεζα της Ρωσίας είχει προβλέψει ότι το ήμισυ των τραπεζικών υποκαταστημάτων σε όλο τον κόσμο θα έχει κλείσει τα επόμενα 10 χρόνια, και ότι οι υπάλληλοί τους θα είναι άνεργοι λόγω της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών.