23 Αυγούστου 2017 ♦ O server ElectrumX, πλέον ως κύρια υλοποίηση 'τρέχει' στην αλυσίδα του Bitcoin Cash, ενώ αυτή η αλλαγή έγινε χωρίς να ειδοποιήσει τους χρήστες του.

Όσοι 'τρέχουν' έναν τέτοιο διακομιστή λογικά πρέπει να γνωρίζουν αυτήν την αλλαγή, είναι πιθανόν όμως κάποιοι χειριστές διακομιστών να μην γνωρίζουν την αλλαγή. Εάν ενημερώσουν το λογισμικό και δεν διαβάσουν σωστά την τεκμηρίωση, θα χρησιμοποιούν το Electrum για το δίκτυο Bitcoin Cash. Η υποστήριξη για την αλυσίδα SegWit δεν έχει απενεργοποιηθεί, αλλά οι χειριστές θα πρέπει να γνωρίζουν πως να τροποποιήσουν (όχι με αυτόματο τρόπο) την λειτουργία του ElectrumX.

Το πιο λογικό θα ήταν να προστεθεί μία λειτουργία που να επιτρέπει την υποστήριξη σε Bitcoin Cash μέσω μιας εντολής, παρά  να την καταστήσει ξαφνικά ως κύρια εφαρμογή.

Από την άλλη, φαίνεται περίεργο άποιο να θεωρούν ότι  η αλυσίδα του Bitcoin Cash θα γίνέι η κύρια αλυσίδα του bitcoin έτσι απότομα, και υπό τις σημερινές συνθήκες που η γενική τάση της αγοράς για το Bitcoin Cash είναι χαμηλή.

Δεν πρέπει ακόμη να παραβλέπεται ότι την παρούσα περίοδο η δυσκολία εξόρυξης είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να παράγονται πάρα πολλά νομίσματα καθημερινώς, πράγμα που προφανώς θα συμπιέσει την αξία του στις αγορές τις επόμενες ημέρες.

Για να τελειώνουμε, είναι προτιμότερο για μιά εταιρεία να εκδηλώνει καθαρά την υποστήριξή της προς την μια ή την άλλη αλυσίδα, από το να ενεργεί εν κρυπτώ.

Όπως έχουμε γράψει και αλλού, ο πόλεμος του bitcoin έχει αρχίσει, και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε και να ακούμε περίεργα πράγματα...

Πηγή: github