22 Νοεμβρίου 2020 ♦ O CIO* της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

Ο Rick Rιeder, CIO της BlackRock, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία 7,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στο CNBC ότι το bitcoin θα μπορούσε να αντικαταστήσει το χρυσό.

«Νομίζω ότι τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν», είπε ο Reeder. «Άν πιστεύω ότι το bitcoin είναι ένας αξιόπιστος μηχανισμός που μπορεί να αντικαταστήσει το χρυσό σε μεγάλο βαθμό; Ναι, γιατί είναι πολύ πιο λειτουργικό από τη μεταφορά ράβδων χρυσού», είπε ο Ρέιντερ.

Ωστόσο, ο Rιeder σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός του bitcoin και δεν το συμπεριλαμβάνει στα εταιρικά χαρτοφυλάκια. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι σίγουρος αν το Bitcoin αξίζει την τρέχουσα τιμή του, το οποίο είναι πάνω από 18.000 $.

Ο αναλυτής της Deutsche Bank Jim Reed δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η ζήτηση για bitcoin αυξάνεται όπου ο χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιστάθμιση των κινδύνων του δολαρίου και του πληθωρισμού. Σε μια πρόσφατη έκθεση, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας JPMorgan ανέφεραν ότι οι θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν το bitcoin ως εναλλακτική λύση έναντι του χρυσού.


* Ο Rick Rieder, είναι Διευθύνων Σύμβουλος, επικεφαλής του τομέα Global Fixed Income (θεμελιωδών σταθερών εσόδων) και επικεφαλής της Global Allocation Investment Team. Ο κ. Rieder είναι μέλος της Εκτελεστικής Υποεπιτροπής Επενδύσεων της BlackRock, μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Λειτουργίας της BlackRock και Πρόεδρος του Συμβουλίου Επενδύσεων της BlackRock σε ολόκληρη την εταιρεία.