Το ΔΝΤ συνδιοργανωτής σεμιναρίου για το Βlockchain

31 Ιανουαρίου 2017 ♦ Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και το Υπουργείο Οικονομικών του Ντουμπάι πρόκειται να συνδιοργανώσουν ένα Οικονομικό - Τεχνολογικό (FinTech) σεμινάριο, με θέμα τα ψηφιακά νομίσματα και το blockchain.

Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και θα συμπέσει με το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διακυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι. Mεταξύ των κύριων ομιλητών περιλαμβάνεται η διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde, ο υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου Pierre Gramegna και ο ομόλογός του από την πλευρά του Ντουμπάι Obaid Humaid Al Tayer.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι εργάζεται ήδη πάνω στην ανάπτυξη blockchain εφαρμογών, για χρήση σε κυβερνητικές υπηρεσίες όπως μία εφαρμογή γιά φύλαξη αντιγράφων κάθε επίσημου εγγράφου.

Όπως δήλωσε ο Al Tayer "Το σεμινάριο θα καλύψει έναν αριθμό ενδιαφερόντων θεμάτων στα οποία περιλαμβάνονται τα εικονικά νομίσματα και οι τεχνολογίες κατανεμημένων εγγραφών που λειτουργούν παρασκηνιακά μέσω της τεχνολογίας blockchain. Αυτά τα θέματα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο προηγουμένων συζητήσεων σχετικά με το πώς η ψηφιακή καινοτομία αλλάζει ορισμένα οικονομικά πεδία"

H παραπάνω διοργάνωση συμπίπτει επίσης με το blockchain hackathon, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της κυβέρνησης των ΗΑΕ (Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) από τον οργανισμό AngelHack που υποστηρίζεται τεχνικά από το ethereum startup ConsenSys.