11 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Η κύρια πιστωτική κάρτα Mastercard θα αρχίσει να επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της φέτος, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που αγκαλιάζουν τα ψηφιακά νομίσματα.

Ανακοινώνοντας την κίνησή της αυτή την Τετάρτη, η εταιρεία τόνισε ότι δεν θα υποστηρίζονται όλα τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της. Αν και δεν διευκρίνισε ποια πρόκειται να υποστηρίξει, η Mastercard σημείωσε ότι δεν πληρούν όλα τα ψηφιακά νομίσματα τα απαιτούμενα κριτήρια.

«Περιμένουμε από τους καταναλωτές και το οικοσύστημα στο σύνολό του να αρχίσουν να συσπειρώνονται γύρω από τα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία που προσφέρουν αξιοπιστία και ασφάλεια», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mastercard για τα ψηφιακά στοιχεία Raj Dhamodharan. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αναζητήσει κρυπτονομίσματα που σέβονται την προστασία των καταναλωτών, ακολουθούν τις διαδικασίες συμμόρφωσης και «προσφέρουν τη σταθερότητα που χρειάζονται οι άνθρωποι σε ένα όχημα για δαπάνες και όχι για επενδύσεις».

Η εταιρεία ελπίζει ότι η προσθήκη κρυπτογράφησης στο δίκτυό της θα σηματοδοτήσει μια «εντελώς νέα μέθοδο πληρωμής» και θα δημιουργήσει περισσότερες δυνατότητες τόσο για αγοραστές όσο και για εμπόρους, επιτρέποντας σε περισσότερες επιχειρήσεις να ανοίξουν σε νέους πελάτες. Η βασική αλλαγή είναι ότι οι τρέχοντες συνεργάτες στον τομέα των κρυπτονομισμάτων της Mastercard, που περιλαμβάνουν τα Wirex και BitPay, πρέπει να μετατρέψουν το ψηφιακό νόμισμα σε παραδοσιακά νομίσματα πριν πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή. Η κύρια πιστωτική κάρτα θέλει τώρα να υποστηρίζει συναλλαγές απευθείας με ψηφιακά νομίσματα.

«Αυτή η αλλαγή θα μειώσει επίσης τις ανεπάρκειες, επιτρέποντας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους να αποφύγουν να κάνουν μετατροπές μεταξύ κρυπτονομισμάτων και παραδοσιακών νομισμάτων για να κάνουν αγορές», δήλωσε η Mastercard.

Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της Tesla ότι είχε αγοράσει bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δεσμεύτηκε να την αποδεχτεί ως μέθοδο πληρωμής. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Elon Musk προέβλεψε ότι το bitcoin θα μπορούσε σύντομα να κερδίσει ευρεία αποδοχή «από τους συμβατικούς ανθρώπους της οικονομίας».