14 Μαρτίου 2018 ♦ Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alphabet Inc, η Google θα σταματήσει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (ICO) και σχετικές υπηρεσίες.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο που μας έρχεται. Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και απο το Facebook, γεγονός που οδήγησε στην κατάρευση για μια ακόμη φορά τις τιμές του bitcoin αλλά και των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον Scott Spencer, ο οποίος είναι διευθυντικό στέλεχος της Google "Η βελτίωση της διαφημιστικής εμπειρίας στο διαδίκτυο, αφαιρώντας επιζήμιες διαφημίσεις, θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα".

Η απόφαση αυτή λοιπόν θα επηρρεάσει τις διαφημίσεις των ανταλλακτηρίων, των ICO, των πορτοφολιών αλλά και των πλατφορμών trading.

Τελικά αυτή η απόφαση της Google, μπορεί μακροπρόθεσμα να λειτουργήσει υπέρ της κρυπτοκοινότητας, εφόσον οι εμπλεκόμενοι με αυτήν υποχρεωθούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη 'σοβαρότητα'. Σίγουρα πολλοί αλεξιπτωτιστές και κερδοσκόποι θα αποχωρήσουν, αφήνοντας όμως το πεδίο ελεύθερο σε αυτούς που πραγματικά απαρτίζουν αυτήν την κοινότητα.