11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David Solomon, προβλέπει να έρχονται "σοβαρές εξελίξεις" στις ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα, σαν απόρροια της έντονης ζήτησης από τους πελάτες, η οποία πλέον έχει μόνιμα αυξητικά χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος λέει ότι η Goldman Sachs θα συνεχίσει να "βρίσκει τρόπους να εξυπηρετεί τους πελάτες της καθώς κινείται με το βλέμμα στο μέλλον".

Ο David Solomon λοιπόν, μιλώντας σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, εξέθεσε τις απόψεις του για το ρυθμιστικό πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων.

Είπε ότι όπως ο χώρος των κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται, έτσι θα υπάρξουν και μεγάλες αλλαγές μέσα στα επόμενα χρόνια και στον τρόπο που θα συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη.

Έδωσε έμφαση στην λειτουργία της εταιρείας του και στον γεγονός ότι η Goldman Sachs λειτουργεί πάντα εντός των κανονιστικών πλαισίων που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές και σημείωσε:

"Δεν πρόκειται να να κάνω υποθέσεις για το τι κανόνες θα ισχύουν στο μέλλον για τα ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας καθώς προχωράμε."

Είπε ότι είναι εστιασμένοι στο πως να ικανοποιούν την ζήτηση των πελατών τους για bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα:

"Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε τα ψηφιακά νομίσματα και την ψηφιοποίηση του χρήματος προβλέποντας τις μελλοντικές εξελίξεις"

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η εταιρεία του "μπορεί να διευκολύνει τους πελάτες της στην φύλαξη των ψηφιακών περιουσιακών τους στοιχείων"

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs επανέλαβε:

"Καθώς οι πελάτες μας απαιτούν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον χώρο, εμείς μπορούμε συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους ώστε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας... Σε αυτό εστιάζουμε και αυτό είναι που αναζητούμε πραγματικά."

Εδώ πάντως ξεκαθάρισε ότι "υπάρχουν σημαντικοί ρυθμιστικοί περιορισμοί γύρω μας και γύρω από τα κρυπτονομίσματα σαν το bitcoin."

H Goldman Sachs πρόσφατα επανέφερε σε λειτουργία το τμήμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ενώ ανακοίνωσε  ότι θα παράσχει ένα "πλήρες πακέτο" επενδύσεων σε bitcoin, αφού βλέπει την τεράστια ζήτηση από τους θεσμικούς επενδυτές για bitcoin.