13 Ιουλίου 2017 ♦ Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Falcon Private Bank:

H Falcon Group είναι η πρώτη ελβετική private τράπεζα που προσφέρει επιλογές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων blockchain για τους πελάτες της συνεργαζόμενη με την Bitcoin Suisse AG. Μετά την αποδοχή διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων bitcoin από την ρυθμιστική αρχή FINMA, η προσφορά νέων επενδυτικών προϊόντων αποδεικνύει την νέα στατηγική τοποθέτηση που εστιάζει στην δημιουργία νέων επενδυτικών εμπειριών τροφοδοτούμενων από παγκόσμιας κλάσης ψηφιακή καινοτομία.

Οι πελάτες μπορούν να ανταλλάσουν και να διακρατούν bitcoin μέσω της Falcon, χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς μετρητών που διαθέτουν. Οι υπηρεσίς της Falcon προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία τεχνολογίας blockchain καθώς και εύκολη διαδικασία αποθήκευσης. Επίσης έχει εγκατασταθεί ένα bitcoin ATM στον προθάλαμο των κεντρικών γραφείων της Falcon Private Bank στην Ζυρίχη, το οποίο είναι προσβάσιμο στο κοινό τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Μετά απο ενδελεχή έρευνα, η FINMA έδωσε έγκριση για την εκκίνηση των νέων επενδυτικών προϊόντων.

Ο Arthur Vayloyan, Επικεφαλής Προϊόντων και Υπηρεσιών της Falcon Private Bank Ltd. δήλωσε:

Μετά την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Move Digital, έναν υψηλής κλάσης πάροχο διαχείρισης ψηφιακών επενδυτικών προϊόντων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, αυτή είναι η επόμενη στρατηγική μας κίνηση. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοποριακή μας κίνηση να προσφέρουμε στους πελάτες μας διαχείριση περιουσιακών στοιχείων blockchain. Η Falcon είναι σίγουρη ότι αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να εισχωρήσουμε σε αυτήν την ιδιαίτερη αγορά και πιστεύει ότι τα νέα προίόντα θα ικανοποιήσουν πλήρως τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας

Ο CEO της Bitcoin Suisse AG, Niklas Nikolajsen, δήλωσε:

Ήταν ευχαρίστησή μου να βοηθήσω την Falcon στην υλοποίηση των νέων προϊόντων, η οποία δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα ιστορικό ορόσημο για ολόκληρο τον κρυπτο-χώρο.

 

Πηγές: Falcon Private Bank Ltd.