22 Αυγούστου 2017 ♦ Η Bitwala*, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες του χώρου του bitcoin, που συμμετείχαν στην "Συμφωνία της Νέας Υόρκης" με ανακοίνωσή της εξηγεί ότι αποχωρεί από αυτήν και ότι θα ακολουθήσει αυτού που φαίνεται σαν πραγματικό bitcoin.

H ανακοίνωση έχει της εταιρείας έχει ως εξής:

H Bitwala δεν απασχολεί ούτε χορηγεί προγραμματιστές ή άλλους αναπτυξιακούς φορείς του bitcoin, επομένως (ως εταιρεία) έχουμε μικρή επιρροή σε ότι κάνει η ομάδα ανάπτυξης του Core. Θα θέλαμε να τιμήσουμε την συμφωνία στην οποία συμμετείχαμε (από τους πρώτους, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναπτυξιακοί φορείς δεν θα συμμετέχουν στην συμφωνία). Ωστόσο, είμαστε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών και πάντα θα ακολουθούμε τις ανάγκες των πελατών μας και ότι χρησιμοποιούν αυτοί. Εν μέρει, στηριζόμεστε στις υπηρεσίες τρίτων για την επεξεργασία των πληρωμών και για την ανταλλαγή των κρυπτονομισμάτων μας και πρέπει να δομούμε τα πρροϊόντα μας σε ότι αυτοί υποστηρίζουν.

Δεν πρόκειται να διαχωριστούμε ενεργά από αυτό που εμείς βλέπουμε σαν "bitcoin", και το οποίο είναι η αλυσίδα εκείνη που υποστηρίζεται από την τρέχουσα ομάδα ανάπτυξης του Core. Προτρέπουμε όλους τους προγραμματιστές να λάβουν υπόψη τις απαιτήσεις των χρηστών και όλων των μερών της "Συμφωνίας της Νέας Υόρκης" και να τις αντιμετωπίσουν επαρκώς, αν δεν τις εφαρμόσουν. Θα εξετάσουμε (και διαρκώς θα το κάνουμε αυτό) ποιά νομίσματα θα υποστηρίξουμε, οπότε εάν θέλετε να ακουστεί η φωνή σας, σας ενθαρρύνουμε να προσεγγίσετε ευγενικά και εποικοδομητικά εκείνους που μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που επιθυμείτε. Εάν η ομάδα ανάπτυξης του Bitcoin καταλήξει στην απόφαση να ακολουθήσει την συμφωνία για την SegWit2X, η αλυσίδα αυτή θα θεωρείται εκ των πραγμάτων Bitcoin από την Bitwala. Όαλ τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την αγορά, την οποία θα συνεχίσουμε να εξυπηρετυούμε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούμε.

Γιατί η Bitwala έφτασε σε αυτό το σημείο

Όπως αναφέρει σε σχετικό κείμενο, η "Συμφωνία της Νέας Υόρκης" βασίστηκε στην "Συμφωνία του Χονκ Κονγκ του 2016" όπου οι εξορύκτες και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης, συμφώνησαν αρχικά (ή φάνηκε ότι συμφωνούν) να ενεργοποιήσουν την Segregated Witness και να αυξήσουν το μέγεθος των τομέων (block) από 1ΜΒ σε 2ΜΒ.

Όταν η συμφωνία αυτή κατέρρευσε, οι προσπάθειες ενεργοποίησης της Segregated Witness, εμποδίστηκαν από τους εξορύκτες, οι οποίοι επέλεξαν να μην σηματοδοτήσουν τις απαραίτητες αλλαγές στο πρωτόκολλο  bitcoin.

Ακόμα και οι πολύ βασικές προσπάθειες όπως η BIP148 (Bitcoin Improvement Proposal) με την προσέγγιση Μαλακού Διαχωρισμού Ενεργοποιούμενου από τους Χρήστες (User Activated Soft Fork - UASF)  
υπολείπονται του απαιτούμενου αριθμού συμμετεχόντων.

Στο Consensus 2017, αρκετές ηγετικές μορφές της βιομηχανίας και των εξορυκτών συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όπου, μετά την πρωτοβουλία του Barry Silbert**, συντάχθηκε και δημοσιεύθηκε ένας συμβιβασμός, δηλαδή η "Συμφωνία της Νέας Υόρκης".

H συμφωνία αυτή βοήθησε να ξεπεραστούν τα κατώφλια ενεργοποίησης της Segregated Witness, ώστε να περάσει ο "μαλακός διαχωρισμός" χωρίς να ανατραπεί. Την ίδια στιγμή, αρκετοί εξορύκτες αποφάσισαν να κάνουν μία διάσπαση στην αλυσίδα του bitcoin, ονομάζοντας το νόμισμα αυτό "Bitcoin Cash" (BCH) αφαιρώντας την Segregated Witness από την νέα αλυσίδα και εφαρμόζοντας διάφορες αλλαγές συμπεριλαμβανόμενης και της αύξησης του μεγέθους τομέα στα 8ΜΒ.

Τώρα πολλοί χρήστες και αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην "Συμφωνία της Νέας Υόρκης" ρωτούν πότε θα πραγματοποιηθεί ο συμφωνημένος σκληρός διαχωρισμός που θα οδηγήσει σε μέγεθος τομέα 2ΜΒ. Δυστυχώς όμως, παρά το ότι η "Συμφωνία της Νέας Υόρκης" περιλάμβανε πολλές ηγετικές εταιρείες της βιομηχανίας και της εξόρυξης, κανείς από τους αναπτυξιακούς φορείς του Βitcoin Core δεν προσχώρησε σε αυτήν (πράγμα που διαφοροποιεί σαφώς την "Συμφωνία της Νέας Υόρκης" από αυτήν του Χονκ Κονγκ).

Οι περισσότεροι προγραμματιστές του Core εκφράζουν ενεργά την αντίθεσή τους σε μεγαλύτερους τομείς οποιουδήποτε μεγέθους υποστηρίζοντας χρήση των επιπέδων Segregated Witness και Lightning Network


* Η Bitwala, είναι μία επιχείρηση επεξεργασίας ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, προσφέρει έναν απλοποιημένο τρόπο διεκπεραίωσης των διεθνών μεταφορών χρημάτων και πληρωμών λογαριασμών με ή χωρίς τραπεζικό λογαριασμό.

** Ο Barry Silbert κατέχει ένα μικρό ποσοστό μετοχών της Bitwala.

Πηγή: Βitwala