17 Ιανουαρίου 2018 ♦ Αδιαφορώντας για τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, που έχουν επιβληθεί τον τελευταίο καιρό από την κινεζική κυβέρνηση στους τομείς της εξόρυξης και της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, η Alibaba μπαίνει δυναμικά στον χώρο της εξόρυξης.

Η πλατφόρμα που παρουσίασε ονομάζεται 'P2P Nodes' και σύμφωνα με κινεζικά μέσα αναμένεται να ανακοινώσει συνεργασίες με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.




Ας σημειώσουν οι αναγνώστες μας, ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, είχε δηλώσει ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος να θιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα, ενώ δεν παρέλειπε ποτέ να εκδηλώνει την δυσπιστία του για τις δυνατότητές τους και την δυναμική τους. Από την άλλη βέβαια, ποτέ δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη του στην τεχνολογία blockchain.

Σύμφωνα με αυτά που 'ακούγονται' η κινέζικη κυβέρνηση πρόκειται να μπλοκάρει την πρόσβαση σε όλα τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, είτε είναι κινέζικα είτε διεθνή, ενώ δεν αποκλείεται το πρόσφατο 'βύθυσμα' της τιμής όλων των κρυπτονομισμάτων να οφείλεται σε αυτές τις κινήσεις.

Πάντως, η κίνηση της Alibaba εν μέσω αυτής της 'καταιγίδας' αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή

Εικόνα: alibabagroup, Link

Πηγή: qq.com