9 Μαϊου 2017 ♦  Το bitcoin και τα υπόλοιοπα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος στην Ιαπωνία εδώ και λίγο καιρό.

Ο όγκος των ανταλλαγών συνεχώς αυξάνεται, συμβάλλοντας στην εκρηκτική αύξηση των τιμών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να ετοιμάζουν την είσοδό τους στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο ιαπωνικός οργανισμός GMO Internet, είναι το πρώτο ετερογενές συγκρότημα στον χώρο του διαδικτύου που θα εισβάλει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ιδρύοντας το GMO-Z.com. Το GMO-Z.com, με ένα όνομα που δεν παραπέμπει στο bitcoin ή σε άλλα κρυπτονομίσματα, θα ξεκινήσει την λειτουργία του σε δύο εβδομάδες, αν και η πλατφόρμα του είναι ήδη ανοιχτή για προεγγραφές.

Τα νέα έρχονται την κατάλληλη στιγμή για την Ιαπωνία, όπου μετά τις νέες κανονιστικές ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα, ο αντίστοιχος χώρος έχει πάρει φωτιά. Η Ιαπωνία μετατρέπεται σιγά σιγά σε εστία δραστηριοτήτων σχετικών με τα κρυπτονομίσματα.

Ας επιστρέψουμε όμως στο GMO-Z, το οποίο εκτός από υπηρεσίες ανταλλακτηρίου και πορτοφολιού θα παρέχει και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κυβερνοεπιθέσεων και κλοπών. Η αντίστοιχη υπηρεσία θα παρέχεται σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό οργανισμό Mitsui Sumitomo Kaika Kaisha Insurance Co, Ltd. Σαν κερασάκι στην τούρτα δεν θα υπάρχουν χρεώσεις στις συναλλαγές bitcoin, ούτε στις αναλήψεις. Για την ιστορία να πούμε ότι το GMO-Z, για την πρώτη μέρα της λειτουργίας του διαθέτει αποθεματικό ύψους 500 εκατομμυρίων γιεν (το οποίο μεταφράζεται σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου!)