13 Δεκεμβρίου 2017 ♦ Η Janet Yellen, επικεφαλής της αμερικάνικης Federal Reserve, στην τελευταία της συνέντευξη τύπου με την ιδιότητά της αυτή, αποκάλεσε το bitcoin 'έντονα κερδοσκοπικό στοιχείο', προσθέτοντας ότι δεν υπόκειται στον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημείωσε, ότι από την οπτική της FED, το bitcoin "παίζει πολύ μικρό ρόλο" στα συστήματα πληρωμών των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ συνεχίζοντας είπε:

"Δεν πρόκειται γιά ένα σταθερό μέσο αποθήκευσης πλούτου, ενώ δεν είναι και αναγνωρισμένο νόμιμο μέσο πληρωμών. Είναι ένα έντονα κερδοσκοπικό στοιχείο και η FED δεν έχει κανέναν ρόλο, κανέναν ρυθμιστικό ρόλο σε σχέση με το bitcoin διαφορετικό από το να εξασφαλίζει ότι τα εποπτευόμενα τραπεζικά ιδρύματα είναι προσεκτικά και διαχειρίζονται κατάλληλα την αλληλεπίδρασή τους με τους συμμετέχοντες σε αυτή την αγορά, και την παρακολουθούν κατάλληλα σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καθώς και της υποχρέωσης εφαρμογής του νόμου σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο"

Ερωτώμενη σχετικά με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις τράπεζες σχετικά με το bitcoin, η Yellen είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εκδοθεί σχετικά συγκεκριμένες οδηγίες.

Να θυμίσουμε, ότι πριν λίγο καιρό η Yellen είχε πεί για την τεχνολογία blockchain, ότι είναι "πολύ σημαντική", ενώ στην τελευταία της ομιλία δεν είχε να πεί κανέναν καλό λόγο σχετικά.



Εμείς πάντως βλέπουμε πάντα με συμπάθεια την Janet Yellen, καθώς πάντα ήταν πολύ προσεκτική σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα και ιδιαίτερα με το bitcoin.

Εικόνα: Janet Yellen - YouTube