20 Αυγούστου 2017 ♦ O πρώην μυστικός πράκτορας του FBI, Shaun Bridges που έχει καταδικαστεί ήδη σε φυλάκιση γιά την υπόθεση του Silk Road, παραδέχθηκε και δεύτερη κλοπή bitcoin, από την υπόθεση του Bitfintex αυτήν την φορά!

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ο Shaun Bridges, ώς μυστικός πράκτορας του FBI, όταν εργαζόταν στην υπόθεση του Silk Road, κατάφερε να υπεξαιρέσει bitcoin αξίας πάνω από 800.000 δολάρια. Όταν η περίπτωσή του αποκαλύφθηκε, εισέπραξε καταδίκη φυλάκισης 71 μηνών, όπως και ένας άλλος πράκτορας, ο Carl Force της DEA, που 'έφαγε' 78 μήνες για μια πάρομοια υπόθεση.

Τώρα λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι ο Shaun Bridges, είχε κλέψει και άλλα 1.606,6488 bitcoin τα οποία αξίζουν την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο 6.527.000 δολάρια! Η κλοπή αυτή έγινε από bitcoin που είχαν κατασχεθεί από το ανταλλακτήριο Bitfinex.

O Shaun Bridges λοιπόν, μετέφερε τα κατασχεθέντα bitcoin σε ένα δικό του πορτοφόλι και κατόπιν τα ξέπλυνε μέσω του ήδη κλεισμένου από το FBI ανταλλακτηρίου BTC-e. 605 bitcoin από τα κλεμμένα έχουν ανακτηθεί και εάν οι νέες κατηγορίες αποδειχθούν στο δικαστήριο,  ο Bridges θα αντιμετωπίσει ποινή επιπλέον 10 ετών φυλάκισης καθώς και χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Ο Bridges λοιπόν προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όσων απέτυχαν να απαντήσουν καταφατικά στις δύο κρίσιμες ερωτήσεις: α. Να κλέψεις ξέρεις; και β. να κρυφτείς ξέρεις;