28 Νοεμβρίου 2017 ♦ Ο ιδρυτής της Tesla Elon musk, διέψευσε της φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται πίσω από τον δημιουργό του bitcoin Satoshi Nakamoto.

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter κατηγορηματικός: "Δέν αληθεύει. Ένας φίλος μου έστειλε ένα μέρος από BTC πριν μερικά χρόνια, αλλά δεν ξέρω που βρίσκονται."




Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στα οποία αναφερόταν ότι ο Musk, o οποίος γνωρίζει προγραμματισμό με C++, τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά στην ανάπτυξη του SpaceX, θα μπορούσε να έχει 'γράψει' και τον κώδικα του bitcoin (που και αυτός αναπτύχθηκε σε C++), αφού η ενασχόλησή του με τις ηλεκτρονικές πληρωμές (payPal) τον καθιστά εξαιρετικό γνώστη των σχετικών τεχνολογιών.

Σε ένα μάλιστα δημοσίευμα ο συγγραφέας λέει ότι ο Satoshi θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μετάξύ των Elon Musk, Nick Szabo, and Hal Finney, αν και του φαίνεται πιο πιθανό ότι ο Elon διάβασε τις ερευνές τους και από αυτές εμπνεύστηκε μόνος του την ιδέα του bitcoin.

Φαίνεται ότι το 'κυνήγι' του Satoshi θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, αν και εμείς είμαστε της άποψης ότι το καλύτερο για το bitcoin και την κοινότητά του, είναι η ταυτότητά του να μην αποκαλυφθεί ποτέ.

Εικόνα: By Heisenberg Media - Flickr: The Summit 2013, CC BY 2.0, Link