H Τσεχική Δημοκρατία κινείται κατά της ανωνυμίας του bitcoin

30 Ιανουαρίου 2017 ♦ Η Τσεχική Δημοκρατία θέλει να πατάξει την ανωνυμία που προσφέρει το bitcoin, ως μέρος μιας σειράς ρυθμίσεων, που αναμένεται να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια.

Από τον Ιανουάριο του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως και η Τσεχική Κυβέρνηση έχουν υπογραμμίσει την υποχρέωση των ανταλλακτηρίων να προβούν σε αλλαγές στην λειτολυργία τους ώστε να έκτελούν τους κατάλληλους ελέγχους ταυτότητας των πελατών τους ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με αυτές, θα πρέπει να καταγράφονται το όνομα, το γένος, η εθνοκότητα, η διεύθυνση και ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης. Δεν μπορεί πλέον κανείς πελάτης ανταλλακτηρίου να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο ή ψεύτικα στοιχεία, γιατί αυτά διασταυρώνονται.

Η Πράγα πλέον είναι από τα μέρη της Ευρώπης που κανείς μπορεί να ζήσει χρησιμοποιώντας bitcoin για τις καθημερινές συναλλαγές του, με περισσότερα από 80 μέρη που το δέχονται σαν τρόπο πληρωμής.

Το Σαββατοκύριακο, οι ελεγκτικές αρχές του Υπουργείου Οικονομικών, επέδραμαν στο Bitcoin cafe και hackerspace "Paralelni Polis", οι υπεύθυνοι του οποίου αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στην απαίτηση του υπουργείου να καταχωρούνται όλες οι συναλλαγές σε μία κεντρική βάση δεδομένων που έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό.