21 Νοεμβρίου 2017 ♦ Η CME Group Inc, η οποία πρόκειται για το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης παγκοσμίως, εξέδωσε την Δευτέρα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι σκοπεύει να διαθέσει ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin φέτος,  χωρίς όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία εκκίνησης.

Η CME βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου, απέναντι από την  Cboe Global Markets Inc, για το ποιός θα προλάβει να διαθέσει το πρώτο οικονομικό προϊόν που θα σχετίζεται άμεσα με το bitcoin.

Σε μια προσπάθεια μείωσης της μεγάλης διακύμανσης που παρατηρείται συνεχώς στην τιμή του bitcoin, η CME δεν θα επιτρέπει την ανταλλαγή των bitcoin-ΣΜΕ (Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης) σε τιμές μεγαλύτερες ή μικρότερες από το 20% της μέσης τιμής της προηγούμενης ημέρας.

Πάντως μεχρι εχθές, η CME δεν είχε υποβάλει τό σχετικό σχέδιό της στην επιτροπή διαπραγμάτευσης εμπορικών συναλλαγών μελλοντικών χρεογράφων των Η.Π.Α.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Cboe Global Markets Inc, με την εκπρόσωπό της, Hannah Randall, να δηλώνει ότι η εταιρεία της βρίσκεται σε ενεργή συζήτηση με τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι κανονισμοί της επιτροπής διαπραγμάτευσης εμπορικών συναλλαγών μελλοντικών χρεογράφων των Η.Π.Α. (CFTC) επιτρέπουν στις εγκεκριμένες αγορές συμβολαίων όπως η CME να δημοσιεύουν τα προϊόντα που διαθέτουν για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη έγκριση από την επιτροπή, υποβάλλοντας γραπτή αυτο-πιστοποίηση στην ρυθμιστική αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τον νόμο περί εμπορευμάτων και τους κανονισμούς της CFTC.

Για να πιστοποιήσει αυτοβούλως ένα νέο προϊόν, το ανταλλακτήριο πρέπει να καταθέσει την υποβολή έγκρισης από την CFTC μία εργάσιμη ημέρα πριν από την καταχώριση του προϊόντος.