Κινέζικα ανταλλακτήρια bitcoin

9 Μαρτίου 2017 ♦ Οι κινέζοι χρήστες και χρηματιστές του bitcoin, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των μεγάλων ανταλλακτηρίων της χώρας.

Ενώ τα μεγάλα ανταλλακτήρια BTCC, Huobi και OKCoin ανακοίνωσαν χτές ότι ολοκλήρωσαν τις τεχνικές αναβαθμίσεις που είχαν απαιτηθεί από την Κεντρική Τράπεζα (PBoC), η απόφαση για επιστροφή στην ομαλή λειτουργία τους δεν φαίνεται να ληφθεί πριν την 15η Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων, τα ανταλλακτήρια έχουν αναστείλει την δυνατότητα ανάληψης bitcoin.

Εξ'άλλου η κεντρική τράπεζα (PBoC) μόλις χτές εξέδωσε μια έκθεση στην οποία καταγράφεται μία λίστα 'αρνητικών' δραστηριοτήτων και οι οποίες δεν θα επιτρέπονται.

Σε αυτή την λίστα περιλαμβάνεται "η δυνατότητα μόχλευσης και περιθωρίου συναλλαγών", "η δημιουργία ψεύτικων όγκων συναλλαγών και η εμπλοκή στην χειραγώγηση της αγοράς με την βοήθεια των μηδενικών χρεώσεων" καθώς και "η αντικατάσταση του νόμιμου χρήματος από το bitcoin για την αγορά αγαθών".

Μεταφρασμένα αποσπάσματα της έκθεσης φαίνονται στο παρακάτω tweet του cnLedger:

Την περασμένη εβδομάδα ένα μικρότερο ανταλλακτήριο, το Bter επέτρεψε την ανάληψη bitcoin με ημερήσιο όμως όριο στα 10 bitcoin.